Snijd de knoflook, gember, rode peper en citroengras (alleen het wit) in grove stukken. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de currypasta met een flinke scheut zonnebloemolie fijn in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Snijd dan de knoflook, gember, rode peper en citroengras (alleen het wit) in kleine stukjes en maal het fijn in de vijzel met wat olie. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
Massaman curry
Snijd het vlees in blokjes en kruid het ruim met peper en zout. Bak het in porties rondom bruin in een diepe stoofpan op middelhoog vuur. Zet het opzij totdat je het weer nodig hebt. Snijd de sjalotten grof in 8'en en maak de knoflook schoon. Bak de sjalotten een paar minuten, pers de knoflook boven de pan en bak dit 1 minuutje mee. Voeg vervolgens de currypasta toe en bak dit ook een paar minuten mee totdat de keuken lekker begint te ruiken.
Voeg het vlees toe en roer goed door. Voeg vervolgens de kokosmelk. limoenblaadjes, limoensap, vissaus en palmsuiker toe. Doe het deksel op de pan en laat het tenminste 3 uur stoven. Hoe langer je het stooft, hoe malser en lekkerder het vlees wordt. Boen de aardappels schoon en snijd deze in hapklare stukken. Dit kan gewoon met schil, maar mag ook zonder als je dat lekkerder vindt. Voeg een half uur voor het einde van de stooftijd de aardappels toe. Bestrooi de curry met wat pinda's en verse koriander voordat je het serveert. En eet het met rijst en/of naanbrood.