Go Back
Gele courgettesoep met kokosmelk en mais
Afdrukken

Gele courgettesoep met kokos en mais

Gang Hoofdgerechten, Voorgerechten
Keuken Thailand
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 3 gele courgettes
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuk gember
  • 1 tl trassie
  • 1 blik kokosmelk à 400 gram
  • 2 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • 1 blik mais à 300 gram
  • verse koriander

Instructies

  • Snijd de courgettes in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een hoge soeppan en bak hier de courgette in met wat peper en zout naar smaak. Maak de sjalotten, knoflook en gember schoon en hak fijn. Voeg dit toe aan de courgette in de pan. Bak ook een paar minuten mee. Voeg dan ook de trassie toe en bak dit ook even mee. Voeg vervolgens de kokosmelk, vissaus en het limoensap toe. Warm een paar minuten mee.
  • Nu ga je de soep pureren. Ik doe dat het liefst met een staafmixer, maar je kunt de soep ook overdoen in een keukenmachine of blender. Pureer totdat je een mooie dikke soep hebt. Vind je de soep iets te dik? Voeg dan nog een beetje kokosmelk toe. Giet het blikje mais af en voeg de mais toe aan de soep. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de verse koriander.