Go Back
Pasta risottata met kastanjechampignons, pancetta en truffelolie
Afdrukken

Pasta risottata met champignons en truffelolie

Gang Hoofdgerechten
Keuken Italië
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 porties

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • klontje roomboter
  • 200 gram pancetta
  • 400 gram kastanjechampignons
  • peper
  • oregano
  • tijm
  • rozemarijn
  • 400 gram korte pasta
  • 1 liter runderbouillon
  • 100 ml kookroom
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas minstens
  • 2 el witte truffelolie
  • 2 el zwarte truffelolie
  • handvol hazelnoten gehakt

Instructies

  • Maak de ui en de knoflook schoon en snipper deze fijn. Fruit dit in een hoge pan in het klontje boter een paar minuutjes. Snijd ondertussen de pancetta in stukjes en voeg dit toe aan de pan, bak ongeveer 5 minuten. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en voeg dit ook toe. Breng op smaak met peper, oregano, tijm en rozemarijn.
  • Breng de bouillon in een aparte pan tegen de kook en voeg de pasta toe aan het champignonmengsel. Voeg zoveel bouillon toe zodat de pasta nét onderstaat. Laat de pasta onder regelmatig roeren in ongeveer 20 minuten gaar worden. Als de pasta te droog wordt, voeg dan nog wat bouillon toe. Voeg na 15 minuten de kookroom en de geraspte kaas toe. Nu hoef je geen bouillon meer toe te voegen. Roer totdat de saus wat dikker is en roer er nu de truffelolie doorheen en garneer met de gehakte hazelnoten.