Snijd het lamsvlees in blokjes en kruid flink met peper en zout. Verhit een eetlepel ghee in de tajine (of een gietijzeren stoofpan) en wacht totdat het vet is gesmolten.
Bak hierin het lamsvlees rondom bruin.
Maak de rode uien schoon, snipper deze en voeg toe aan het lamsvlees.
Maak de knoflook schoon en pers deze uit bij het vlees.
Maak de gember schoon, rasp deze en voeg ook toe. Roer goed door en bak nog zo'n 2 minuutjes.
Voeg de gemalen koriander en komijn toe en bak nog 2 minuutjes mee.
Voeg dan de saffraan en de kaneelstokjes toe en roer goed door, voeg dan kokend water toe totdat het vlees bijna onderstaat.
Doe de deksel op de tajine en laat dit tenminste 1,5 uur stoven op laag vuur.
Halveer de pruimen en abrikozen en zet klaar voor als je het nodig hebt.
Voeg een halfuur voor het einde van de stooftijd (dus na 1 uur) de pruimen en abrikozen toe en roer dit goed door.
Rasp de sinaasappel, voeg de rasp toe en het sap van de helft van de sinaasappel.
Voeg nu ook de honing toe. Roer alles goed door en laat dit zonder deksel nog even indikken. Breng eventueel op smaak met zout
Bak ondertussen de amandelen in een klein scheutje olijfolie en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Bestrooi de tajine voor het eten met de amandelen, pistachenootjes en verse koriander.
Notities
Tip! Lekker met geroosterde groenten uit de oven en (parel)couscous of brood.