300gramlange pastaspaghetti, linguine, papardelle of tagliatelle
30gramgeraspte pecorino
versgemalen zwarte peper
verse peterselie
4 extra eidooiersoptioneel
Instructies
Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de pancetta of guanciale in stukjes en bak dit in een ruime (wok)pan mooi krokant. Schep uit de pan en laat het bakvet achter in de pan.
Maak de knoflook schoon en snipper deze. Bak een paar minuutjes mee met de pancetta totdat deze niet meer rauw is, maar ook niet donker wordt.
Meng de eidooiers goed met de pecorino en veel gemalen zwarte peper (naar smaak). Voeg een beetje pastawater toe en roer goed door.
Bewaar een paar grote soeplepels van het pastawater en giet de rest af. Voeg de pasta bij het bakvet vet in de pan en roer goed door totdat al het bakvet aan de pasta hangt.
Zet vervolgens het vuur onder de pan uit. Verplaats de pan naar een koude pit en roer er je eimengsel doorheen, en ook de uitgebakken guanciale.
Knip er als laatst wat verse peterselie overheen en garneer de pasta eventueel met een extra eidooier in het midden, wat extra peterselie, zwarte peper en pecorino kaas.