Snijd de feta, olijven, rozijnen en pijnboompitten fijn en meng dit samen met de geperste knoflook, kruiden, peper, zout en het ei door het gehakt. Meng goed en maak hier kleine balletjes van. Dek ze af met plasticfolie en zet in de koelkast. Hoe langer je ze koelt, hoe makkelijker je ze straks kunt bakken.
Tomatensaus
Maak de rode uien schoon en snipper deze. Fruit de ui in een klein scheutje olijfolie in een wokpan. Snijd de tomaten grof en voeg deze toe. Voeg nu ook de kruiden, het lamsbouillonblokje en de rode wijn toe. Laat dit met het deksel op de pan tenminste 20 minuten pruttelen. Bak ondertussen de gehaktballetjes (zonder olie!) rondom bruin. Voeg de gehaktballen toe aan de saus en laat dit nog 10 minuten zonder deksel pruttelen zodat de saus indikt. Nu kun je ook de orzo koken. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking. Lekker met tzatziki.