Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een grote ovenschaal klaar. Doe hier de cherrytomaatjes in en besprenkel met wat olijfolie en strooi hier de gedroogde oregano en wat peper en zout naar smaak overheen. Ben niet zuinig, dit voegt namelijk heerlijk veel smaak toe aan de tomaten en dus aan je soep. Zet de tomaten in de oven en rooster ze in ongeveer een kwartiertje tot 20 minuten.
Basilicumolie
Haal de blaadjes van de takjes basilicum af en doe deze samen met flink wat olijfolie, 2 el citroensap en wat zout en peper in een keukenmachine. Pureer totdat je een mooie donkergroene olie hebt.
Cherrytomatensoep
Rooster de pijnboompitjes totdat deze mooi lichtbruin zijn en zet ze opzij totdat je ze nodig hebt.
Doe de tomaatjes vervolgens over in een soeppan, samen met alle olie en het vocht dat uit de tomaten is gekomen. Pureer dit vervolgens met de staafmixer. Zeef de soep uiteindelijk om alle velletjes eruit te halen. Gaat de soep niet goed door de zeef? Roer hier dan met een houten lepel doorheen totdat alle soep mooi is gezeefd.
Doe de soep over in 4 kommen en besprenkel met de basilicumolie. Strooi er wat pijnboompitjes overheen en rasp er ook nog wat parmezaanse kaas overheen.