Go Back
M&M Cookies (Salted Caramel)
Afdrukken

M&M Cookies (Salted Caramel)

Gang Hapjes, Toetjes
Keuken Amerika
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 12 cookies

Ingredi├źnten

  • 150 ongezouten roomboter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 300 gram bloem
  • 1 el maizena
  • 0,5 tl bakingsoda
  • 1 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 1 zak m&m's salted caramel
  • 1 reep Tony Chocolonely salted caramel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Klop de boter met de lichtbruine en witte basterdsuiker mooi luchtig met de mixer in een grote mengkom. Mix daar vervolgens de eieren doorheen totdat je een mooi smeu├»g beslag hebt. Mix hier vervolgens de bloem, maizena, bakingsoda, mespunt zout en bakpoeder doorheen. Krijgt de mixer het te zwaar? Ga dan over op een houten lepel en roer het goed door.
  • Hak vervolgens de chocolade grof. Roer de grofgehakte chocolade en m&m's door het deeg heen en roer het goed door. Pak een ijsschep, bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier met de ijsschep mooie grote bollen op (zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes zit, want ze lopen nog uit). Bak de koekjes in 9 minuten knapperig in de hete oven.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Leg ze daarna op een afkoelrek of op een ovenrooster. Bak de koekjes indien nodig in meerdere batches. Eet de koekjes nog als ze lekker warm zijn of laat ze volledig afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos.