Go Back
Rocky Road van pure chocolade met banaan, amandelen en suikerpinda's
Afdrukken

Rocky road van pure chocolade met banaan

Gang Hapjes, Toetjes
Keuken Amerika
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Porties 15 stuks

Ingrediƫnten

  • 150 gram pure chocolade eventueel met bijvoorbeeld fudge of nootjes
  • 100 gram gezouten roomboter
  • 2 el schenkstroop
  • flinke handvol marshmallows
  • flinke handvol bananenchips
  • flinke handvol suikerpinda's
  • flinke handvol ongezouten amandelen

Instructies

  • Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in kleine blokjes. Doe dit in een hoge pan en laat op laag vuur smelten. Roer er dan ook de schenkstroop doorheen. Roer regelmatig zodat de chocolade niet aan de bodem blijft zitten of aanbrandt.
  • Knip ondertussen de marshmallows in stukjes en leg klaar samen met de overige ingrediĆ«nten. Zet ook alvast een cakevorm klaar. Ik gebruik een siliconen cakevorm, daar krijg je het straks weer makkelijk uit. Gebruik je er eentje met een vaste vorm, bekleed het dan met bakpapier en laat dat uitsteken, zo krijg je de rocky road er straks gemakkelijk uit.
  • Is alle chocolade gesmolten? Roer er dan de marshmallows, bananenchips, suikerpinda's en ongezouten amandelen doorheen. Stort alles in de cakevorm en laat eerst afkoelen tot kamertemperatuur. Dek het dan af en laat het opstijven in de koelkast. Is de rocky road helemaal uitgehard? Dan kun je deze in blokjes snijden.