150grampure chocoladeeventueel met bijvoorbeeld fudge of nootjes
100gramgezouten roomboter
2elschenkstroop
flinke handvol marshmallows
flinke handvol bananenchips
flinke handvol suikerpinda's
flinke handvol ongezouten amandelen
Instructies
Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in kleine blokjes. Doe dit in een hoge pan en laat op laag vuur smelten. Roer er dan ook de schenkstroop doorheen. Roer regelmatig zodat de chocolade niet aan de bodem blijft zitten of aanbrandt.
Knip ondertussen de marshmallows in stukjes en leg klaar samen met de overige ingrediënten. Zet ook alvast een cakevorm klaar. Ik gebruik een siliconen cakevorm, daar krijg je het straks weer makkelijk uit. Gebruik je er eentje met een vaste vorm, bekleed het dan met bakpapier en laat dat uitsteken, zo krijg je de rocky road er straks gemakkelijk uit.
Is alle chocolade gesmolten? Roer er dan de marshmallows, bananenchips, suikerpinda's en ongezouten amandelen doorheen. Stort alles in de cakevorm en laat eerst afkoelen tot kamertemperatuur. Dek het dan af en laat het opstijven in de koelkast. Is de rocky road helemaal uitgehard? Dan kun je deze in blokjes snijden.