Snijd het spek in stukjes en bak het spek knapperig in een diepe pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Maak de ui en knoflook schoon, snipper deze en voeg toe aan de pan. Bak enkele minuten totdat de ui glazig is. Scheur of snijd de paddenstoelen in grove stukken en voeg toe aan de pan. Bak dit een paar minuten mee.
Voeg de arborio rijst toe aan de pan en bak dit 2 minuten mee. Blus af met het flesje bier en roer totdat al het bier is opgenomen door de rijst. Voeg vervolgens telkens een soeplepel runderbouillon toe. Voeg pas een nieuwe lepel toe als de vorige volledig is opgenomen door de rijst. Blijf dit doen totdat alle bouillon op is en de rijst zacht en romig is. Mocht je meer bouillon nodig hebben, dan kun je hiervoor nog wat extra maken van een bouillonblokje of wat kokend water gebruiken (daardoor wordt de smaak wel minder intens).
Roer er vervolgens wat boter, de gedroogde kruiden, parmezaanse kaas (naar smaak) en de zwarte peper doorheen. Proef of alles op smaak is, voeg evt. nog extra kaas toe als de risotto niet genoeg op smaak is. En geniet!