Go Back
Risotto met paddenstoelen, spek en donker bier
Afdrukken

Risotto met spek, paddenstoelen en donker bier

Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiƫ
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram gemengde paddenstoelen
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 1 flesje donker bier
  • 300 gram arborio rijst
  • 1 liter runderbouillon
  • gedroogde italiaanse kruiden
  • parmezaanse kaas
  • boter
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Bak het spek knapperig in een diepe pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Maak de ui en knoflook schoon, snipper deze en voeg toe aan de pan. Bak enkele minuten totdat de ui glazig is. Scheur of snijd de paddenstoelen in grove stukken en voeg toe aan de pan. Bak dit een paar minuten mee.
  • Voeg de arborio rijst toe aan de pan en bak dit 2 minuten mee. Blus af met het flesje bier en roer totdat al het bier is opgenomen door de rijst. Voeg vervolgens telkens een soeplepel runderbouillon toe. Voeg pas een nieuwe lepel toe als de vorige volledig is opgenomen door de rijst. Blijf dit doen totdat alle bouillon op is en de rijst zacht en romig is. Mocht je meer bouillon nodig hebben, dan kun je hiervoor nog wat extra maken van een bouillonblokje of wat kokend water gebruiken (daardoor wordt de smaak wel minder intens).
  • Roer er vervolgens wat boter, de gedroogde kruiden, parmezaanse kaas en de zwarte peper doorheen. Proef of alles op smaak is, voeg evt. nog extra kaas toe als de risotto niet genoeg op smaak is.

Notities

Tip! Heb je risotto over? Gebruik het dan voor mijn arancini (risotto balletjes) en lees mijn tips voor de perfecte risotto!