Snijd de kippendijen in kleine stukjes en kruid goed met peper en zout. Verhit de olie in een grote wokpan en bak hierin de kipstukjes gaar. Maak de uien en de knoflook schoon en snipper deze. Bak een paar minuten mee met de kip totdat de ui glazig is. Voeg vervolgens de gemalen gember, kurkuma, komijn en de kippenbouillon toe. Roer dit goed door elkaar en laat zonder deksel inkoken tot een smeuïg kipmengsel.
Klop ondertussen de eieren in een aparte kom los. Hak de amandelen grof en zet opzij totdat je het nodig hebt. Bak de eieren alsof je roerei maakt. Voeg vervolgens de gehakte amandelen, oranjebloesemwater, de rasp van de schil van 1 sinaasappel, wat fijngehakte verse peterselie en het citroensap toe. Roer goed door elkaar. Meng dit vervolgens door het kipmengsel (zodra dat is ingekookt). Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt een klontje boter in een steelpannetje en vet hier 4 ramequins mee in. Trek voorzichtig de loempiavellen velletje voor velletje van elkaar en bekleed hier de ovenschaal mee (Let op! Zorg dat er voldoende over de rand hangt zodat je de bastilla straks ook bovenop dicht kunt vouwen). Bestrijk elk velletje telkens tussendoor met de gesmolten boter.
Werk in een waaierpatroon waarbij de velletjes elkaar telkens half overlappen. Doe dit totdat je 2 lagen hebt en bestrijk elk velletje met de gesmolten boter. Verdeel dan de vulling over de 4 schaaltjes. Vouw de bastilla dicht door elk velletje bovenop de bastilla dicht te vouwen. Bestrijk deze ook telkens met de gesmolten boter.
Bak de bastilla's 30 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de bastilla's mooi bruin en krokant zijn van boven. Haal de bastilla uit de oven. Nu gaan we 'm uit de schaaltjes halen. Pak een bord dat net iets groter is dan de ovenschaal en een theedoek. Leg de theedoek op de bastilla (dit zorgt ervoor dat je deeg niet kapotgaat) en leg het bord ondersteboven op de theedoek. Leg één hand op de onderkant van het bord en één hand op de onderkant van de ovenschaal (let op! warm). Draai het om en zo haal je de bastilla uit de ovenschaal. Herhaal dit vervolgens met de onderkant van de bastilla op een schoon bord. Nu heb je de bastilla uit de schaal en omgedraaid :) Doe dit met alle bastilla's
Bestrooi de bastilla's vervolgens met lekker veel poedersuiker, honing en kaneel. Lekker als voorgerecht (maak ze dan iets kleiner - dit recept kun je dan voor 6 personen gebruiken), maar ook als hoofdgerecht. Eventueel met een simpele couscoussalade erbij.