Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze gaar in de groentebouillon. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes. Bak ondertussen de ui, knoflook en kerrie in een beetje olijfolie in een diepe soeppan totdat de ui licht glazig is en de kerrie heerlijke geuren door je keuken verspreidt. Voeg hier ook wat gemalen zwarte peper aan toe.
Maak de cashewnotenroom door de cashewnoten en de room in de keukenmachine te pureren. Zet opzij totdat je het nodig hebt. Doe de bloemkool met 1 liter van de bouillon bij de uien in de pan en pureer dit met de staafmixer tot een mooie dikke gladde soep. Proef of de soep nog wat zout nodig heeft en voeg dat eventueel toe.
Verdeel de soep over 4 kommen, verdeel hier ook de cashewnotenroom overheen. Besprenkel met wat versgemalen zwarte peper en eventueel wat cashewnoten.
Notities
Tip! Lekker met zelfgemaakte croutons van bruin- of volkorenbrood