Snipper de ui en de knoflook en fruit deze even aan in wat olijfolie. Maak vervolgens de pizzasaus door de tomatenpuree eventjes mee te bakken en daarna de overige ingrediënten voor de saus toe te voegen met peper en zout naar smaak. Laat de saus op laag vuur pruttelen totdat de pizzasaus een mooie dikke consistentie heeft. Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakken en pluk de blaadjes van de basilicumplant.
Stel de lasagne samen door te beginnen met een laagje pizzasaus, gevolgd door een laagje lasagnevellen. Smeer hier nog een dun laagje pizzasaus op, verdeel hier de plakjes chorizo, mozzarella en basilicum over. Herhaal deze stap vanaf de lasagnevellen totdat alles op in. Bestrooi de bovenkant van de lasagne met parmezaanse kaas en broodkruimels. 15 minuutjes in de oven en het is klaar! Je kunt de laatste 5 minuten de grill aanzetten, zodat de kaas mooi gratineert. Let op dat de lasagne niet aanbrandt.