Snijd de kabeljauw in mooie dunne plakjes en zet afgedekt opzij (in de koelkast) totdat je het nodig hebt. Dit kun je ruim van te voren doen. Haal de vis wel minstens een half uur voor het serveren uit de koelkast.
Meng het sap van 3 citroenen, de limoncello, 1 eetlepel groene pesto en 2 el visfond goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Hier ga je de vis straks in garen.
Snijd de ciabatta in plakjes en bestrijk deze met wat olijfolie. Bestrooi ze vervolgens met wat zout en peper. Grill de plakjes ciabatta een paar minuten in de oven totdat ze lichtbruin zijn.
Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in dunne plakjes en meng dit met de basilicumblaadjes en breng op smaak met een beetje olijfolie, peper en zout
Rooster de pijnboompitten totdat ze lichtbruin zijn in een droge koekenpan op laag vuur. Zet opzij totdat je ze nodig hebt.
Ceviche maken
Giet het citroenmengsel bij de kabeljauw en roer even goed, zorg dat de vis goed onderstaat en laat dit 10 minuutjes garen.
Verdeel ondertussen wat tomaatjes over 4 borden, Snijd de burrata in kwarten en leg op elk bordje 1 kwart burrata. Bestrooi dit met de pijnboompitjes en leg er wat geroosterd brood bij.
Schep er vervolgens de ceviche bij en breng eventueel nog op smaak met olijfolie, peper en zout.