Snijd het vlees in blokjes en meng het met de tamarinde. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vlees opzij op kamertemperatuur totdat je het nodig hebt.
Boemboe
Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd grof. Maak ook de gember en de rode peper schoon (verwijder de zaadlijsten) en snijd ook grof.
Maak het citroengras schoon en snijd het witte deel in dunne ringetjes. Maal dit samen met de overige ingrediënten voor de boemboe fijn in de keukenmachine tot een smeuïge pasta. Voeg zoveel zonnebloemolie toe totdat je een fijne pasta hebt.
Daging roedjak
Bak het vlees in een scheutje zonnebloemolie in een stoofpan met dikke bodem, in porties. Schep het vlees uit de pan en zet even opzij.
Maak de sjalot schoon en snipper deze. Bak ze in het bakvet van het vlees totdat ze glazig zijn.
Voeg nu ook de boemboe toe en bak dit ook eventjes mee.
Voeg vervolgens de kokosmelk, ketjap manis en asin, santen, sambal, palmsuiker en de limoenblaadjes toe en roer alles goed door elkaar.
Laat de roedjak ongeveer 2 tot 3 uur stoven met het deksel op de pan. Haal het laatste half uur het deksel van de pan zodat de roedjak mooi kan indikken.