Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pasta met garnalen en knoflook
Gang
Hoofdgerechten
Keuken
Italië
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
20
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
300
gram
spaghetti
125
ml
olijfolie
8
teentjes
knoflook
400
gram
gepelde rauwe garnalen
1
tl
gedroogde chiliflakes
zout en peper
handjevol
parmezaanse kaas
1
soeplepel
pastawater
Instructies
Kook de spaghetti volgens de verpakking al dente in ruim gezouten water.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd deze in plakjes.
Verhit de olijfolie in een grote wokpan en bak hier de knoflookplakjes in totdat ze net lichtbruin zijn.
Voeg dan de gamba's toe en bak deze totdat ze nét roze zijn. Breng op smaak met peper, zout en chiliflakes.
Roer de spaghetti door de garnalen, samen met het pastawater en de parmezaanse kaas naar en roer alles goed door elkaar.
Hak de peterselie fijn en strooi dit over de spaghetti.