Maak de ui, knoflook, rode peper en gember schoon en snipper deze. Verhit wat zonnebloemolie in een diepe soeppan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, knoflook, rode peper en gember met de trassie.
Maal ondertussen de pinda's fijn in een keukenmachine tot een dikke grove pasta. Je kunt in plaats hiervan ook pindakaas met stukjes gebruiken. Voeg de pindapasta, de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan. Verwarm dit totdat de soep net niet kookt.
Breng de soep op smaak met de ketjap manis, ketjap asin en limoensap. Snijd de groente fijn en verdeel deze over 4 grote soepkommen. Pel de eieren en verdeel deze ook over de kommen.
Satéballetjes
Maak gehakt van de kippendijen door het kippenvlees door de gehaktmolen te halen, heel fijn te snijden of fijn te malen in de keukenmachine met de pulseer stand. Je kunt uiteraard ook kant en klaar kippengehakt gebruiken.
Meng dit met de rest van de ingrediënten voor de gehaktballetjes. Rol er kleine balletjes van en bak deze in een aparte pan rondom bruin.
Verdeel de balletjes over de 4 soepkommen en schep hier de soep overheen. Garneer eventueel nog met wat extra pinda's en verse koriander.