Snipper de ui en de knoflook heel erg fijn. Meng dit met het gehakt, het paneermeel, de mosterd, de ketchup en de worcestershiresaus. Breng op smaak met zout en peper. Vorm 8 mini hamburgers van het gehakt. Dek af met plasticfolie en laat ongeveer een uur opstijven in de koelkast.
Bak de hamburgerbroodjes zoals op de verpakking aangegeven. Bak de plakjes gerookte ham, zoveel als je op je mini burgers wil. Snijd de rode ui in ringen en bak deze ook. Bak de kwarteleitjes. Het is het lekkerst als je de dooier heel laat, maar als je daar niet van houdt, kun je het eitje ook klutsen.
Bak nu de mini hamburgers aan één zijde totdat de garing tot halverwege opgetrokken is. Draai ze om en leg er een plakje cheddar kaas op. Bak nog ongeveer even lang op deze zijde.
Tijd om de hamburgers samen te stellen! Snijd een hamburgerbroodje doormidden. Leg hier een plakje gebakken ham op, wat uienringen, de burger gevolgd door het kwarteleitje. Ik vind zelf dat hier geen saus meer bij nodig is, maar als je het lekker vindt kun je er not tomatenketchup en mayonaise overheen doen. Ook kun je een cherrytomaatje in plakjes snijden en deze ook toevoegen aan je hamburger.
Je burger is klaar, smakelijk!
Notities
Tip! Leuk als onderdeel van een gourmet avondje. Samen je eigen mini burger samenstellen. Doe je dit? Zorg dan dat er uit voldoende verschillende toppings te kiezen valt.