Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de kip in stukken. Snijd alle groenten, de knoflook en de gember voor de bouillon in grove stukken. Verdeel de kip en de groenten over een grote braadslee en bestrooi met zout, peper en wat olijfolie. Braad dit ongeveer 30 minuten in de oven totdat de groenten mooi gekarameliseerd zijn.
Schep de kip en de groenten over in een diepe soeppan. Voeg de overige ingrediënten voor de bouillon toe en voeg water toe totdat alles net onder staat. Laat het ten minste anderhalf uur trekken met het deksel op de pan
Snijd de asperges en de wortels in dunne plakjes. Haal de stukken kip na anderhalf uur uit de soep en trek het vlees uit elkaar. Giet de bouillon door een zeef en gooi alles wat achterblijft in de zeef weg. Gebruik een deel van de kip voor de soep en bewaar de rest voor later. Eventueel kun je dit bewaren in een laagje bouillon. In de diepvries kun je dit enkele maanden bewaren.
Giet de bouillon in een nieuw soeppan en kook hier de asperges, doperwten en wortel voor een paar minuutjes in totdat het beetgaar is. Verdeel de kip over 4 soepkommen of diepe borden en giet hier de kippenbouillon met groenten overheen.