Snijd het stokbroodje in plakjes en bestrijk één kant met wat olijfolie. Strooi hier wat zout en peper over en rooster in een voorverwarmde oven op 180 graden. Het zal ongeveer 10 minuutjes duren voordat de broodjes lekker krokant en knapperig zijn. Maar houd het goed in de gaten! Halveer een teentje knoflook en wrijf hier de broodjes mee in als ze nog warm zijn.
Kook een flinke pan water en zet een grote kom ijskoud water klaar. Kerf de boven- en onderkant van de tomaten als een kruis in met een scherp mes. Dompel de tomaten eerst een paar seconden in het kokend water, daarna in het ijskoude water. Nu kun je de tomaten supersimpel ontvellen. Verwijder de pitjes met een lepeltje zodat je enkel het ontvelde vruchtvlees overhoud. Snijd dit in kleine stukjes.
Snipper de sjalot superfijn en pers 1 teentje knoflook uit. Meng dit met de tomaten in een ruime kom. Hak de blaadjes van de basilicum fijn en roer deze door de tomaten heen en voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe. Proef totdat jij het lekker op smaak vindt. Schep het tomatenmengsel op de broodjes en serveer als hapje, voorgerecht of bijgerecht bij een lekkere pasta.
Notities
Tip! Als je het lekker vindt, kun je wat dikke balsamicocrème over de bruschetta sprenkelen voordat je het serveert.