Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, maak ze schoon en snijd ze in kleine blokjes. Schep de appels om met het limoensap, de speculaaskruiden, bruine basterdsuiker, bloem en speculaaskruimels. Verdeel dit mengsel over 4 kleine ovenschaaltjes
Zeef voor de crumble de bloem in een grote mengkom. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg dit toe aan de bloem. Voeg hier ook de bruine basterdsuiker en speculaaskruiden aan toe. Kneed het me je vingers tot kleine kruimels. Kruimels die te groot zijn, kun je met je vingers kleiner wrijven. Als de kruimels de juiste grootte hebben doe je er naar smaak wat zeezout bij. Ik vind het lekker als het flink zoutig is, dat combineert lekker met de zoetzure appels.
Verdeel de crumble over het appelmengsel in de 4 ovenschaaltjes. Zet de schaaltjes crumble in de oven en bak het zo'n 40 minuten. De appels zijn dan zacht en licht gekarameliseerd met de suiker. Serveer het met een klein bolletje roomijs. Smakelijk!