Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruid de kalfsschenkels met zout en peper en haal ze met beide kanten door de bloem. Verwarm een grote klont boter in een ovenbestendige braadpan en bak de schenkels aan beide kanten mooi bruin en krokant. Maak ondertussen de sjalotten en de knoflook schoon en snipper deze. Bak dit in een aparte pan mooi glazig.
Maak de winterpeen schoon, rasp deze en voeg dit toe aan de sjalotten. Bak ongeveer 2 minuutjes mee. Rasp de schil van de sinaasappel en voeg dit samen met de marjolein en de laurierblaadjes toe aan de sjalotten. Roer even goed door. Voeg nu ook de rode wijn, runderfond en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Leg de schenkels in de saus en schep wat saus over de schenkels. Doe het deksel op de pan en zet in de oven. Bedruip ongeveer om het half uur met de saus. Stoof de schenkels in 3 uur mooi gaar.
Gremolata
Hak de peterselie fijn, rasp de schil van 1 citroen en maak de knoflook schoon en snipper deze. Meng dit, samen met 2 el geraspte parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper. Dek dit af en zet in de koelkast totdat de schenkels gaar zijn.
Ossobuco serveren
Kook de tagliatelle al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten kokend water. Roer als de pasta gaar is een klontje boter door de pasta, zo houd je de pasta lekker smeuïg. Serveer de ossobuco met de tagliatelle en schep hier een klein beetje gremolata bovenop.