Week de ongezouten cashewnoten in warm water (net zoveel totdat de cashews net onder staan). Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper deze. Verhit de zonnebloemolie in een diepe stoofpan. Maak de rode peper schoon en snipper deze ook. Bak de sjalotten, rode peper en knoflook in de zonnebloemolie totdat de sjalot licht glazig is. Schil ondertussen de flespompoen en verwijder de pitten en de dradige binnenkant. Snijd de pompoen in hapklare stukjes en voeg toe aan de pan.
Voeg nu ook de garam masala, kerrie, mosterdzaad, komijn, koriander en kurkuma en de pitjes van de kardemompeulen toe aan de pan. Bak alle kruiden even mee totdat je keuken heerlijk ruikt. Voeg de kokosmelk, yoghurt en het bouillonblok toe en breng de curry aan de kook. Je kunt nu ook de rijst bereiden volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Maal ondertussen de geweekte cashewnoten met het water fijn en voeg dit toe aan de curry. Laat de curry pruttelen totdat de pompoen zacht is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Giet ondertussen de jackfruit af. Spoel de stukjes af met koud water en trek de jackfruit uit elkaar. Voeg de jackfruit toe aan de curry en laat dit nog 5 minuutjes mee warmen en op smaak komen. Breng de curry op smaak met zout en peper en bestrooi met de verse koriander en gezouten cashewnoten. Serveer met de rijst.