Doe de eidooiers, brandewijn en suiker in een hittebestendige kom. Klop dit met een garde au bain marie boven kokend water ongeveer 10 minuten door. Het mengsel begint nu steviger te worden naarmate het ei begint te garen. Zodra je een consistentie hebt die niet van de garde afloopt als je deze uit het mengsel haalt, heb je de juiste consistentie bereikt. Let op dat je continu blijft roeren. Laat het mengsel direct afkoelen door de kom met advocaat in ijswater te zetten. Blijf even roeren totdat de advocaat is afgekoeld. Zeef de advocaat vervolgens om alle klontjes er uit te halen.
Haal het ijs uit de diepvries en laat dit iets zachter worden. Bekleed ondertussen een mooie ronde kom of schaal met plasticfolie. Laat voldoende plasticfolie over de rand hangen zodat je de baked alaska ook nog kan afdekken. Snijd de cake in dunne plakken en bekleed hiermee de binnenkant van de kom. Houd ook nog wat over om de baked alaska straks mee af te dekken (dit wordt de onderkant).
Bestrijk de cake met de abrikozenjam. Je mag hier ruim mee zijn, extra lekker! Houd wel nog wat over voor de plakken cake die je nog nodig hebt. Meng de afgekoelde advocaat met het zachte ijs en doe dit over in de kom/schaal waar je net de cake in hebt gedaan. Bestrijk de overige plakken cake met de abrikozenjam en leg deze met de jamkant naar beneden bovenop het ijs. Maak de baked alaska dicht met plasticfolie en laat goed koud worden in de diepvries.
Meringue
Klop de eiwitten stijf, totdat je de kom ondersteboven boven je hoofd kan houden en er niets uitvalt!. Mix er dan lepel voor lepel de suiker doorheen. Voeg steeds pas nieuwe suiker toe als de vorige lepel volledig is opgenomen door het eiwit. Haal de baked alaska uit de diepvries, haal het plasticfolie er af en zet met de platte kant naar beneden op een groot bord.
Pak nu een platte (houten) lepel en bestrijk de baked alaska rondom met de meringue. Je mag hier mooie pieken op maken, ziet er het leuks uit! Pak nu de crème brulee brander en brand de meringue mooi lichtbruin rondom. Serveer direct!