Maak de sjalot en de knoflook schoon en snipper deze. Verhit een blokje boter in een hoge pan en fruit de sjalot en de knoflook licht aan.
Schil de pompoen, verwijder de pitten en de dradige binnenkant en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Bak deze even mee met de sjalot.
Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak deze ook mee.
Voeg vervolgens de risotto rijst toe en breng op smaak met de oregano en eventueel wat peper en zout.
Blus af met de witte wijn en wacht totdat de wijn volledig is opgenomen. Voeg vervolgens lepel voor lepel de bouillon toe en telkens pas de nieuwe lepel als de vorige volledig is opgenomen door de rijst.
De risotto is dan binnen ongeveer 30 minuten gaar. Je hebt misschien niet alle bouillon nodig.
Voeg vervolgens de geraspte parmezaanse kaas en de kookroom toe en roer dit goed door de risotto. Voeg nu eventueel ook een blokje boter toe voor extra smeuÏgheid!
Snijd de feta in kleine stukjes en roer een deel door de risotto heen. Verkruimel de rest over de risotto als je deze serveert.