Chocolate chip cookies met pistache en witte chocolade
Gang Hapjes
Keuken Amerika
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 12koekjes
Auteur Eviekookt
Ingrediënten
150gramongezouten roomboterop kamertemperatuur
100gramwitte basterdsuiker
50gramkristalsuiker
2eierenop kamertemperatuur
300grambloem
100gramongezouten pistachenootjes(gepeld)
1elmaizena
1tlbakpoeder
0,5tlbakingsoda
200gramwitte chocolade
150gramgezouten pistachenootjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Mix de boter met de basterdsuiker en de kristalsuiker tot een luchtig mengsel. Mix er dan een voor een de eieren doorheen, totdat deze volledig zijn opgenomen in het botermengsel.
Maal de ongezouten pistachenootjes fijn in een keukenmachine en roer dit met een houten lepel samen met de bloem, maizena, bakpoeder en bakingsoda door het deeg. Roer totdat je een mooi stevig deeg hebt. Hak de witte chocolade in stukjes en pel de gezouten pistachenootjes. Roer dit door het deeg heen.
Schep met een ijsschep grote bollen deeg op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes, aangezien deze nog wat gaan uitlopen. Bak de koekjes op 220 graden in 9 minuten gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een ovenrooster om af te koelen.