Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Mix de boter met de basterdsuiker en de kristalsuiker tot een luchtig mengsel. Mix er dan een voor een de eieren doorheen, totdat deze volledig zijn opgenomen in het botermengsel.
Stap over op een houten lepel en roer de bloem, de maizena, het bakpoeder en de bakingsoda door het botermengsel en roer totdat je een mooi stevig deeg hebt. Snijd de snickers in stukjes en hak de chocolade in grove stukken. Roer dit samen met de pinda's door het deeg.
Schep met een ijsschep grote bollen deeg op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes, aangezien deze nog wat gaan uitlopen. Bak de koekjes op 220 graden in 8 minuten gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een ovenrooster om af te koelen.
Karamel topping
Maak ondertussen de karamel topping door de suiker met het water in een pannetje te laten smelten. Roer niet en wacht totdat de suiker opgelost is en je een mooie lichtbruine karamel hebt. Voeg dan de slagroom toe (dit kan een beetje spetteren) en roer door tot een mooie gladde saus. Haal de pan van het vuur en roer de boter (in kleine blokjes) door de karamel. Laat dit afkoelen voordat je de topping op de koekjes doet.
Smeer de karamel topping met een mes over de koekjes en bestrooi de bovenkant met wat extra pinda's. Smakelijk!