Mix de slagroom met de klopfix en 1 zakje vanillesuiker stijf. Smelt vervolgens de witte chocolade au bain marie boven een pan kokend water. Zorg dat de schaal waarin je de chocolade smelt tegen hitte kan en het water niet raakt. Mix ondertussen de monchou met 1 zakje vanillesuiker en de witte basterdsuiker goed door.
Spatel vervolgens de gesmolten witte chocolade door het monchou mengsel en spatel daarna het monchou mengsel door de slagroom.
Verkruimel de helft van de bastognekoeken over 4 glaasjes. Verdeel hier vervolgens de helft van het monchoumengsel overheen, gevolgd door nog een laag bastognekruimels. Verdeel daar dan weer de rest van het monchoumengsel overheen. Eindig met een laagje vlaaikersen. Rasp eventueel nog wat witte chocolade over de kersen.
Als je echt niet kunt wachten, kun je de toetjes meteen opeten. Heb je wel nog even geduld, laat ze dan nog een uurtje opstijven in de koelkast.