Schil de aardappelen en snijd deze in dunnen plakken en was ze goed af. Maak de uien schoon en snijd deze in halve ringen. Verhit een laagje olijfolie (zodat de hele pan bedekt is) in een (middel)grote koekenpan. Dit wordt het formaat van de tortilla. En bak hier de aardappelschijfjes en uien in totdat de aardappel gaar is. Voeg hier ook de knoflook (uitgeperst) aan toe.
Klop in een aparte kom de eieren los en zet opzij totdat je het nodig hebt. Trek de tonijn uit elkaar en doe dit in een kommetje. Snijd de zwarte olijven in plakjes, de ansjovis in kleine stukjes en de feta ook in stukjes en voeg dit allemaal toe aan de tonijn in het kommetje. Hak de peterselie fijn en voeg dit ook toe.
Schep de aardappel, ui en knoflook uit de pan met een schuimspaan en voeg dit toe aan het opgeklopte ei. Roer dit goed door, breng op smaak met peper en zout en voeg alle inhoud van het kommetje tonijn toe. Roer alles goed door.
Als het goed is zit er nog wat olie in de pan. Doe alles weer terug in de pan en strijk de bovenkant mooi glad. Laat op laag tot middelhoog vuur de tortilla garen met het deksel op de pan totdat het midden (bovenkant) bijna gaar is. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.
Nu ga je de tortilla omdraaien. Leg een bord bovenop de tortilla dat net iets groter is dan de pan. Houd je hand op de onderkant van het bord en draai nu de pan om zodat de tortilla op het bord ligt. Schuif de tortilla vervolgens terug in de pan met de ongare onderkant naar beneden. Laat het zo nog 5 tot 10 minuten garen. Het deksel hoeft nu niet meer op de pan.
Schuif de tortilla op een mooi groot bord of een serveerplank. Je kunt de tortilla zowel koud, lauw als warm eten. Serveer als onderdeel van een tapasmaaltijd of als hapje bij de borrel.