3elgroene pesto(verse uit de koeling of zelfgemaakt)
bosjeverse basilicum
peper en zout
Instructies
Kook de lasagnevellen in 4 tot 5 minuten gaar in ruim gezouten water. Spoel ze af onder koud water en leg ze op een stuk bakpapier naast elkaar tot gebruik. Rooster de pijnboompitjes totdat deze lichtbruin zijn.
Snijd de mozzarella en de cherrytomaatjes in stukjes. Ik gebruikte reepjes zongedroogde tomaten, als je hele gebruikt, kun je deze ook nog in kleine stukjes snijden. Meng de mozzarella, cherrytomaatjes, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten met de pesto en roer goed door. Hak de basilicumblaadjes fijn en meng dit ook door de vulling. Breng op smaak met peper en zout.
Pak een lasagnevel en schep hier een deel van de vulling op en probeer een zo strak mogelijk rolletje te maken. Snijd de rol vervolgens in 3 of 4 stukjes (afhankelijk van hoe groot je vellen zijn) en leg ze op een borrelplank om als hapje te serveren. Doe dit met alle lasagnevellen totdat de vulling op is.