Maak de haricot verts schoon en snijd in hapklare stukjes. Kook de haricot verts in 7 minuten al dente in de bouillon. Giet de haricot verts af maar bewaar de bouillon!
Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper deze. Verhit de boter in een hoge pan en fruit hier de sjalot in. Voeg na een minuut of 5 de knoflook toe en bak deze ook nog een minuutje mee.
Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak dit eventjes mee totdat de korrels niet meer volledig wit zijn (de randjes zijn nu een beetje doorzichtig).
Blus af met de witte wijn en roer door totdat de wijn volledig is opgenomen door de risottorijst. Voeg vervolgens soeplepel voor soeplepel de bouillon toe en voeg steeds pas een nieuwe lepel toe als de vorige volledig is opgenomen door de risottorijst.
Als alle bouillon opgenomen is (na ongeveer 20 minuten), voeg dan de kookroom en de geraspte kaas toe, laat dit ook nog eventjes pruttelen totdat de risotto weer iets steviger is (als de room wat meer is opgenomen). Proef of de risotto gaar is. De rijst mag niet meer hard zijn van binnen.
Roer de risotto goed door. Snijd de feta in stukjes en hak de peterselie fijn. Doe dit, samen met de haricot verts en de doperwtjes bij de risotto en roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper (en zout) en de chilivlokken.