500gramvarkensgehaktof varkensvlees uit braadworstjes
2sjalotten
2teentjesknoflook
1rode peper
1tlbruine basterdsuiker
1limoen
1elvissaus
4lente uitjes
flinke bosverse koriander
flinke bosverse munt
kleine romaine sla kropjes
ongezouten pinda's
400grampandanrijst(optioneel)
Instructies
Als je varkensvlees uit worstjes gebruikt, haal dan het vlees uit de worst door het velletje open te snijden. Rul het gehakt in een wokpan totdat het mooi lichtbruin is. Maak de sjalotten schoon. Snipper 1 sjalot en bak deze met het gehakt mee, leg de andere even opzij. Maak de rode peper en de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg ook toe aan het gehakt. Bak heel eventjes mee. Breng het gehakt op smaak met 1 tl suiker, 1 el vissaus en het sap van 1 limoen. Houd het gehakt warm in de pan
Snijd de andere sjalot in hele dunne plakjes. Doe hetzelfde met de lente uitjes. Hak of scheur de muntblaadjes en het bosje koriander grof. Meng de sjalot, lente ui, munt en koriander door het gehakt. Serveer in een blad romaine sla en bestrooi met de pinda's. Serveer er eventueel pandanrijst bij.