Maak de boemboe door de ui, knoflook en gember schoon te maken en samen met de koriander en sambal grof te malen in de keukenmachine.
Verhit vervolgens een tl zonnebloemolie in een diepe steelpan en fruit hier de boemboe in aan.
Voeg hier het citroensap, de bruine basterdsuiker, ketjap manis en ketjap asin aan toe en breng aan de kook. Zodra het kookt, kun je het vuur laag zetten. Houd de saus warm.
Gefrituurde kip
Snijd de kippendijen in stukjes. Meng de bloem en maizena in een diep bord en roer goed door elkaar. Breng de kip op smaak met peper en zout en roer de kipstukjes door het maizena mengsel.
Verhit een laag van ongeveer 2 cm zonnebloemolie in een wokpan tot 180 graden (heet genoeg om in te frituren). Frituur de kip (eventueel in 2 porties) in zo'n 8 tot 10 minuutjes lichtbruin in de olie.
Meng de gefrituurde kip met de saus en serveer direct met witte rijst en eventueel een komkommersalade of gestoomde paksoi.