Mix de eidooiers samen met de vanillesuiker en suiker mooi bleek en luchtig. Verwarm ondertussen de gecondenseerde melk, gewone melk, de helft van de slagroom en een paar druppels rozenextract (of 1 el rozenwater).
Giet dit verwarmde mengsel langzaam bij de eidooiers onder regelmatig roeren. Doe het vervolgens terug in de pan en laat het inkoken tot een soort vla substantie. Smelt de witte chocolade en roer dit door het ijsmengsel heen. Roer goed door elkaar. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de andere helft van de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het chocolade-ijsmengsel. Als je een ijsmachine gebruikt, kun je nu het mengsel in de ijsmachine doen en deze 50 tot 60 minuten laten draaien. Gebruik je geen ijsmachine? Doe het mengsel dan in een diepvriesbak en roer het ijs om het half uur/uur met een garde door. Zo voorkom je ijskristallen en krijg je heerlijk romig ijs.