Leg het bladerdeeg uit de diepvries om te ontdooien. Kook de eieren in 10 minuten hard en koel ze goed onder koud water.
Vulling
Bak het rundergehakt rul en kruid goed met peper en zout. Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg de ui toe aan het gehakt en bak tot deze glazig is.
Voeg de palmsuiker, koriander, komijn, laos, sambal en nootmuskaat toe aan het gehakt en roer goed door.
Maak de wortel schoon en snijd deze in kleine blokjes. Bak een minuut of 5 mee met het gehakt totdat de wortel net wat zachter is.
Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg ook toe aan de pan. Bak ongeveer een minuutje mee.
Bereid de soe-oen volgens de bereidingswijze op de verpakking en knip in stukjes. Voeg dit toe aan de vulling in de pan, samen met de erwtjes.
Pel de eieren en snijd in stukjes, voeg de stukjes ei samen met de ketjap manis toe en knip er wat verse bladselderij bij. Roer alles goed door en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Pastel goreng vouwen
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht) en leg een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
Schep wat vulling in het midden van een velletje bladerdeeg. Vouw het velletje dubbel (van punt naar punt) en druk de zijkanten dicht (dit kan eventueel met een vork). Leg de pastel goreng op de bakplaat, met voldoende afstand ertussen. Doe dit totdat alle vulling op is en je 10 pasteitjes hebt.
Kluts het eitje en bestrijk de pastel goreng met het ei. Bak in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 - 30 minuten mooi bruin en krokant.