Verwarm de slagroom op laag vuur. Breek de chocolade in stukjes en smelt dit in de warme slagroom. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en roer er dan de hazelnoten en frangelico likeur doorheen.
Laat vervolgens volledig afkoelen in de koelkast. Bekleed daarna een klein kommetje (waar deze hoeveelheid precies in past) met plasticfolie en doe het mengsel daar in over. Zet in de koelkast totdat de chocolade is opgestijfd.
Hazelnoten pasta
Pureer de hazelnoten, suiker, olie en poedersuiker en voeg zoveel melk toe totdat je een mooie smeuïge pasta hebt die qua dikte net iets dunner is dan chocoladepasta.
Hazelnoten - chocolade ijs
Mix de eidooiers en de vanillesuiker bleek en luchtig totdat de hoeveelheid ongeveer is verdriedubbeld.
Verwarm ondertussen de helft van de slagroom met de melk in een pannetje. Zorg dat het net niet kookt.
Giet de warme slagroom onder goed kloppen bij de eidooiers en meng goed door. Doe terug in het pannetje en laat op laag tot medium vuur inkoken tot een wat dikkere consistentie.
Breek de chocolade in stukjes en smelt dit door het slagroom mengsel heen. Laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Mix de andere helft van de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig (eventueel met een garde) door het chocolade mengsel. Spatel er nu ook de hazelnotenpasta doorheen.
Draai het ijs 1 uur in een ijsmachine tot ijs of zet het ijs ongeveer 2 uur in de diepvries en roer elk half uur totdat je ijs hebt wat nog niet helemaal hard is zodat je het nog gemakkelijk kunt vormen.
Pak een kom die net groter is dan de kom waar de core in zit en waar het ijs in past en je nog iets van ruimte overhebt. Bedek deze met plasticfolie en doe hier het ijs in.
Haal de core uit de diepvries, haal het plasticfolie er vanaf (deze is wat plakkerig, maar dat is niet erg) en druk deze, met de bolle kant naar beneden, in het ijs. Dek af met plasticfolie en zet in de diepvries totdat het ijs volledig is opgestijfd.
Buitenkant
Haal het ijs uit de diepvries, haal het uit de kom en verwijder het plasticfolie. Leg de bombe met de platte kant op een groot bord. Hak ook alvast de overige hazelnootjes grof.
Smelt de chocolade au bain marie, dus in een glazen kom boven kokend water, en giet dit voorzichtig over je ijs bombe. Strooi er dan vlug de gehakte hazelnootjes overheen, want de chocolade hard snel weer uit door het koude ijs.
Zet terug in de diepvries tot serveren.
Notities
Tip! Je kunt de ferrero rocher bombe nog extra indrukwekkend maken door er wat eetbare gouden poederspray overheen te spuiten. Deze kun je bijvoorbeeld bij de Xenos, Sligro of online kopen.