Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Noodles met seitan en oestersaus
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
China
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
Seitan noodles
300
gram
sobanoodles
scheutje
zonnebloemolie
200
gram
seitan
(uitgelekt gewicht)
zout en peper
1
tl
5 spices
2
uien
200
gram
peultjes
2
rode puntpaprika's
200
gram
shiitake
4
teentjes
knoflook
Oestersaus
3
el
oestersaus
1
el
donkere sojasaus
2
el
Chinese rijstwijn
Shaohsing
1
el
sesamolie
1
el
honing
1
tl
maizena
2
el
water
Garnering
4
lente uitjes
gezouten pinda's
crispy chili olie
Instructies
Kook de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat uitlekken.
Seitan noodles
Laat de seitan uitlekken en dep deze zo droog mogelijk. Snijd vervolgens in reepjes.
Verhit de olie in een grote wokpan en bak hier de seitan in aan. Breng op smaak met peper, zout en de 5 spices.
Maak de ui schoon en snijd deze in (halve) ringen. Voeg toe aan de seitan in de pan en bak een paar minuten mee.
Maak ondertussen de peultjes schoon en voeg deze ook toe aan de pan. Bak ook even mee.
Maak dan de rode puntpaprika's schoon, snijd deze in reepjes en voeg deze ook toe aan de pan. Bak ook even mee.
Snijd de shiitake in reepjes en bak deze ook mee met de groenten in de pan.
Maak vervolgens de knoflook schoon, snipper deze en voeg ook toe. Bak alles totdat alle groenten gaar zijn.
Oestersaus maken
Meng in een steelpannetje de oestersaus, donkere sojasaus, shaohsing rijstwijn, sesamolie en de honing en verwarm dit.
Meng in een apart kommetje de maizena met het water. Voeg dit toe aan de saus en roer even goed door.
Roer de saus samen met de noodles door de groenten heen en garneer met wat in ringetjes gesneden lente ui, gezouten pinda's en crispy chili olie.