Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pandan boterkoek met macademia nootjes
Gang
Tussendoortje
Keuken
Indonesië, Nederland
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Totale tijd
40
minuten
minuten
Porties
20
stukjes
Auteur
Eviekookt
Equipment
rechthoekige bakvorm
Ingrediënten
250
gram
ongezouten roomboter
op kamertemperatuur
250
gram
witte basterdsuiker
2
el
pandanpasta
250
gram
tarwebloem
mespunt
zout
1
ei
handvol
macademia nootjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden (onder- en bovenwarmte)
Mix de boter en de basterdsuiker tot een mooi luchtig mengsel.
Voeg dan de pandanpasta toe en mix dit erdoor totdat je een mooi knalgroen mengsel hebt.
Klop het ei los en mix de helft van het ei door het deeg. Bewaar de andere helft voor het bestrijken van de boterkoek.
Mix er dan de bloem en het mespunt zout doorheen.
Bekleed een rechthoekige (of vierkante) bakvorm met bakpapier en stort hier het deeg in. Verdeel het goed over het hele bakblik.
Bestrijk de bovenkant met het overgebleven ei.
Hak de macademia nootjes grof en strooi deze over de boterkoek heen.
Bak de boterkoek in zo'n 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en snijd in blokjes.