Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes. Kook ze 10 minuten in ruim gezouten water zodat ze nog niet niet gaar zijn. Giet af en zet opzij totdat je ze nodig hebt.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het spek in stukjes. Verhit de boter in een grote wokpan en bak hier het spek mooi knapperig in.
Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg toe aan het spek in de pan en bak ook een paar minuutjes mee totdat ze wat zachter zijn.
Wrijf de champignons schoon en snijd ze in vieren. Bak ze een paar minuten mee met het spek totdat ze wat zachter zijn, maar nog niet gaar.
Maak de knoflook schoon, pers deze uit en voeg ook toe. Bak nog 1 minuutje mee.
Voeg dan de bloem toe, roer goed door elkaar en bak dan nog zo'n 2 tot 3 minuten.
Blus af met de bouillon en de (kook)room. Roer goed door en laat inkoken tot een mooie dikke ragout.
Breng de ragout op smaak met peper en oregano. En roer 100 gram van de geraspte mozzarella door de ragout.
Roer goed door tot een mooie dikke saus. Doe dit over in een ovenschaal.
Leg hier de aardappelschijfjes als een mooi dakje bovenop (zie foto) en strooi hier de rest van de geraspte mozzarella overheen.
Bak zo'n 20 minuutjes in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant mooi gegratineerd is.