Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht). Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Mix er dan het vanille extract doorheen.
Mix er dan de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar.
Hak alle chocolade en de nootjes grof (laat de &m's heel). Houd van alles een deel achter voor de topping (ongeveer een kwart).
Roer de chocolade en nootjes door het deeg met een houten lepel.
Leg een stuk bakpapier in de brownievorm (de randen mogen over de vorm heen hangen, vouw ze dan wel om zodat ze niet in de cookie bar waaien).
Druk het deeg plat in de vorm en verdeel het evenredig over de vorm. Bak in 15 tot 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Druk alle achtergehouden chocolade en nootjes in de bovenkant van de cookie bar als deze net uit de oven komt. Laat vervolgens volledig afkoelen.
Snijd de cookie bar in stukjes en geniet!
Notities
Bewaartip: Bewaar in een luchtdichte doos, in de koelkast blijft het langer vers dan buiten de koelkast. Heb je meer gemaakt dan je op kunt. Vries de stukjes dan (los) in, verpakt in een vershouddoosje of zakje. Laat de cookie bar ongeveer een uurtje ontdooien voordat je deze wil eten!