Pandan cookie bar met lion en twix

Pandan cookie bar met lion en twix

Ik bak heel graag met pandan, binnenkort heb ik zelfs een volledige pandan bakdag gepland! More to come dus 🙂 Maar vandaag deel ik alvast deze heerlijke pandan cookie bar met je, met heel veel lekkers er in!

Ik heb er een soort salted caramel pandan cookie bar van gemaakt. Met blond caramel lions, salted caramel twix, salted caramel m&m’s en macademia nootjes. Eigenlijk wilde ik witte twix er in doen, maar die kon ik niet vinden. Zal allebei lekker zijn gok ik 🙂

En heel eerlijk, met al dit lekkers er in kan het niet misgaan toch? Ik houd altijd een deel van de chocolade achter om de bovenkant mee te versieren. Zo heb je een combi van meegebakken chocolade en ‘verse’ chocolade bovenop. Lekker voor het contrast!

Geniet ervan 🙂

Pandan cookiebar met witte lions, macademia nootjes, salted caramel twix en M&M's
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Pandan cookie bar met lion en twix

Voorbereiding 20 min
Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 40 min
Porties: 20 stukjes
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 el pandanpasta
  • 380 gram tarwebloem
  • mespunt zout
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 pak caramel blond lion (5 losse repen)
  • 1 pak salted caramel twix (6 dubbele repen)
  • 1 zak salted caramel m&m's
  • 1 handvol gezouten macademia nootjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht). Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Mix er dan het vanille extract doorheen.
  • Mix er dan de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar.
  • Hak alle chocolade en de nootjes grof (laat de &m's heel). Houd van alles een deel achter voor de topping (ongeveer een kwart).
  • Roer de chocolade en nootjes door het deeg met een houten lepel.
  • Leg een stuk bakpapier in de brownievorm (de randen mogen over de vorm heen hangen, vouw ze dan wel om zodat ze niet in de cookie bar waaien).
  • Druk het deeg plat in de vorm en verdeel het evenredig over de vorm. Bak in 15 tot 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Druk alle achtergehouden chocolade en nootjes in de bovenkant van de cookie bar als deze net uit de oven komt. Laat vervolgens volledig afkoelen.
  • Snijd de cookie bar in stukjes en geniet!

Notities

Bewaartip: Bewaar in een luchtdichte doos, in de koelkast blijft het langer vers dan buiten de koelkast. Heb je meer gemaakt dan je op kunt. Vries de stukjes dan (los) in, verpakt in een vershouddoosje of zakje. Laat de cookie bar ongeveer een uurtje ontdooien voordat je deze wil eten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling