Over EvieKookt

Welkom bij Evie Kookt! Wat leuk dat je ook meer over mij wil weten. Ik zal je iets meer over mij, mijn liefde voor koken (en eten) en mijn leven vertellen. En wil je niets missen? Dan kun je me dagelijks volgen via Instagram.

Eviekookt

Hoe is EvieKookt begonnen?

In het najaar van 2018 had ik besloten van baan te wisselen. Inhoudelijk dezelfde job, maar voor een andere werkgever. Ik ben namelijk fulltime SEO-Specialist. Dat betekent dat ik me bezighoud met alles rondom een website dat ertoe kan leiden hoger in de zoekresultaten (bijv. Google) te komen.

Toen ik had besloten van job te wisselen, heb ik een aantal vrije dagen opgenomen in deze overgangsperiode. En het idee van een blog speelde toen al eventjes in mijn hoofd. Een collega van me hield namelijk erg van reizen en die was een paar jaar geleden begonnen met bloggen hierover. En inmiddels had ze al een mooie fanbase opgebouwd. Nu leek het mij ook superleuk om mijn hobby met anderen te delen en vooral anderen te inspireren.

In die dagen tussen mijn ene baan en mijn andere, is Eviekookt geboren 🙂 Op het moment dat ik deze pagina schrijf, ben ik iets meer dan een half jaar aan het bloggen en heb ik al superleuke reacties gehad, ik ga er dus zeker niet meer mee stoppen!

Wat kan ik vinden op Eviekookt?

Ik ben zelf heel erg fan van de Aziatische en Mediterraanse keukens. Ja nogal ruim, ik weet het, maar de basis van de smaken is vaak hetzelfde. In de Mediterraanse keuken draait het om simpele smaken, simpele combinaties en verse producten. Men laat hier met name de producten spreken. Denk bijvoorbeeld aan een simpele pasta met verse groenten of gamba’s al ajillo. Supersimpel, maar oh zo lekker!

En de Aziatische keuken daartegenover, staat in mijn ogen juist in het teken van complexe smaakcombinaties waar je balans vindt tussen zoet, zuur, zout, pittig en umami. Ook hier draait het natuurlijk om verse ingrediënten, maar zo slim gecombineerd met (verse) kruiden en verschillende smaken, dat dit je heel mooie smaakvolle gerechten op kan leveren. Allebei heerlijk dus!

Maar daar houdt het natuurlijk niet op. Ik experimenteer graag! Het liefst wel met smaken binnen één thema of keuken. Ik ben niet zo van de fusion. Als ik Italiaans kook, dan blijf ik ook bij de Italiaanse smaken. En dat geldt eigenlijk voor elk land waar ik uit kook. Maar verwacht dus ook recepten met smaken uit minder bekende keukens als de Koreaanse, Surinaamse of Portugese.

En last but not least. Ik kook wat ik lekker vind, heel simpel. Ik moet achter het recept staan en ik moet het lekker vinden, anders haalt het Eviekookt niet. En uiteraard zijn alle recepten en foto’s van mijn hand. Behalve als in het recept anders staat aangegeven 😉

En vind ik ook nog bepaalde specials op Eviekookt?

Jazeker! Ik ben namelijk begonnen met het maken van een eigen versie van alle Knorr Wereldgerechten. Ik weet namelijk dat deze superpopulair zijn in Nederland, maar dat veel mensen het graag ook zonder pakje zouden willen koken. Dat zette mij aan het denken en zo ben ik begonnen met de Evie-versie van alle Knorr Wereldgerechten. En het meest trots ben ik denk ik wel op mijn versie van de megapopulaire (meest verkochte) Burrito’s van Knorr. Echt, probeer het zelf, maar deze zijn heeeerlijk!

Knorr burrito's met kip, rode paprika en burrito saus
Mijn versie van de Knorr Burrito’s

Ik ben fan en wil niks missen!!

Vind je mijn recepten mooi, leuk, lekker of misschien heb je tips of vragen voor me? Ik wil het graag horen! Ik probeer dagelijks een recept te delen via Instagram (@eviekookt) En hoor via die weg ook graag wat je van mijn recepten vindt.

Of misschien heb je een verzoekje? Bijvoorbeeld mijn versie van een Chicken Tonight of noem het maar op! Daar sta ik ook voor open, op die manier leer ik namelijk ook weer nieuwe smaken en nieuwe dingen kennen 🙂

Vind je iets van mijn recepten? Deel het dan met me! Ik kan er alleen maar van leren, verbeteren en natuurlijk vind ik het heel fijn om te horen als je mijn eten waardeert.

Hopelijk houden we contact! En eet smakelijk 😉

Ps. Ben je geïnteresseerd in een samenwerking? Neem dan contact met me op via Instagram of via eviekookt@gmail.com