Knorr Wereldgerechten: Burrito’s

Knorr Wereldgerechten: Burrito’s

De Burrito’s van de Knorr Wereldgerechten zijn ideaal op een doordeweekse avond als je snel iets op tafel wil hebben. Maar ik wil je graag laten zien dat je deze burrito’s ook makkelijk zelf kunt maken.

De Mexicaanse Burrito’s zijn het populairste wereldgerecht, daarom is dit de eerste in mijn reeks van zelfgemaakte Wereldgerechten. Je kunt alle ingrediënten gewoon bij je supermarkt krijgen, maar houdt zo zelf de controle over wat er in je eten gaat.

Ik doe wel een paar dingetjes anders dan Knorr. Zo kies ik voor kippendijen in plaats van kipfilet. Ik vind het vlees van de dij veel malser en zachter en daardoor dus veel lekkerder. Maar uiteraard kun je ook gewoon kipfilet gebruiken als je dat liever hebt.

Daarnaast gebruik ik puntpaprika’s in plaats van gewone paprika’s. Ik vind de zoete smaak van een sappige puntpaprika namelijk net wat lekkerder dan een gewone paprika. Waarschijnlijk gewoon persoonlijke voorkeur. Dus als je hier ook liever voor een gewone paprika kiest, dan kan dat natuurlijk ook gewoon.

Hopelijk probeer je de Mexicaanse Burrito’s ook eens zelf te maken en kom je er achter dat je die pakken van Knorr helemaal niet meer nodig hebt.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Wereldgerechten: Burrito's
Wereldgerechten: Burrito's
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Mexico
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Burrito vulling
  • 10 tortilla's
  • 400 gram kippendijen
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el komijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 0,5 el gemalen koriander
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 el kaneel
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 rode puntpaprika's
  • scheutje water
  • 0,5 kippenbouillonblokje
  • 100 gram geraspte kaas
Crème fraîche saus
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el uienpoeder
  • zout
  • peper
  • 0,5 el gedroogde peterselie
  • klein scheutje citroensap
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Mexico
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Burrito vulling
  • 10 tortilla's
  • 400 gram kippendijen
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el komijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 0,5 el gemalen koriander
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 el kaneel
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 rode puntpaprika's
  • scheutje water
  • 0,5 kippenbouillonblokje
  • 100 gram geraspte kaas
Crème fraîche saus
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el uienpoeder
  • zout
  • peper
  • 0,5 el gedroogde peterselie
  • klein scheutje citroensap
Wereldgerechten: Burrito's
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de kippendijen in stukjes en kruid flink met peper en zout. Meng de kip met de verschillende kruidenen de suiker. Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en bak hier de kipstukjes in totdat ze rondom mooi bruin zijn. Snijd de sjalotten fijn en voeg deze toe aan de kip in de pan. Maak de knoflook schoon en voeg deze ook toe. Bak dit 2 minuten mee
  2. Snijd de rode puntpaprika's in reepjes en voeg deze toe aan het mengsel in de pan. Bak dit ongeveer 1 minuutje mee. Voeg nu het scheutje water en het kippenbouillonblok toe en laat stoven totdat de saus mooi ingedikt is. Verwarm de tortilla's heel kort in de magnetron (samen 30 sec. is waarschijnlijk voldoende).
  3. Maak ondertussen de crème fraîche saus door de knoflook in de crème fraîche uit te persen en de verschillende kruiden hier doorheen te mengen samen met wat peper en zout. Bestrijk de tortilla's met de crème fraîche saus en schep er een lepel van het kipmengsel op. Rol de tortilla's dicht en verdeel ze over een grote ovenschaal of verschillende kleintjes. Verdeel de geraspte kaas erover en zet ze 8 minuten in de oven. Zet de laatste 2 minuten de grill aan voor een mooi gegratineerd kaaslaagje.


2 thoughts on “Knorr Wereldgerechten: Burrito’s”

  • Wat was dit heerlijk. Jaren terug toen we nog veel pakjes en zakjes aten was dit mijn favoriet. Omdat we inmiddels geen pakjes en zakjes meer eten had ik deze al heel lang niet meer op, tot ik van de week dit tegen kwam! Heerlijk!! En de smaak is precies hetzelfde. Eigenlijk nog lekkerder. 😉 bedankt voor het delen!

    • Wat fijn om te horen! Dit was inderdaad ook altijd de favoriet van mijn vriend, de lat lag dus érg hoog bij het maken van mijn eigen recept hiervoor 😉 Maar heel fijn om te horen dat ook anderen deze versie waarderen! 🙂 Hoop dat je er nog vaak van kunt genieten!

      Groetjes, Evie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *