Alle recepten

Curry met paddenstoelen en zoete aardappel

Curry met paddenstoelen en zoete aardappel

Ik houd van curry’s. Ik denk niet dat dat een verrassing is, als je de recepten op mijn website bekijkt :p Dus deze week besloot ik een soort van herfstcurry te maken! Een curry met lekker veel gemengde paddenstoelen (kies vooral de soorten die jij […]

Limoncello plaatcake met citroen

Limoncello plaatcake met citroen

Ik vind cakes bakken met drank er in altijd heel erg lekker. Dus een limoncello cake zat er wel aan te komen natuurlijk.. En ik vind cakes met gelaagd fruit bovenop ook altijd heel erg mooi! Dus een limoncello cake met citroen is natuurlijk helemaal […]

Crispy chili oil noodles met kipgehakt

Crispy chili oil noodles met kipgehakt

Toen ik voor het eerst crispy chili oil at, was ik direct fan! En ik werd nóg meer fan toen ik mijn eigen crispy chili oil maakte 🙂 Nu heb ik twee potjes staan, dus moet ik er ook wel regelmatig iets mee koken natuurlijk […]

Pasta pesto met gerookte zalm

Pasta pesto met gerookte zalm

Pasta pesto is altijd goed toch? Echt zo’n simpel go-to receptje als je het even niet meer weet. Met spekjes ken je ‘m vast ook al wel. Maar met gerookte zalm erdoor is dus ook echt heel erg lekker! Eigenlijk net zo simpel als de […]

Pistache roomijs

Pistache roomijs

Wist je dat écht pistache ijs helemaal niet groen is, maar eerder wat groenbruin? De binnenkant van pistachenootjes is namelijk groenbruin in plaats van zo felgroen als pistache ijs vaak is. Sowieso vind ik de pistache smaak vaak ver te zoeken in de meeste soorten […]

Chinese black pepper beef stoofvlees

Chinese black pepper beef stoofvlees

Ken je black pepper beef? Dit is mijn stoofvlees variant daarop. Net zo peperig en lekker! Maar dan met superzacht gestoofd rundvlees in plaats van stukjes kortgebakken biefstuk. Ik serveerde er ook noodles bij (hoort zo vind ik), maar je kunt er natuurlijk ook witte […]

Homemade crispy chili oil

Homemade crispy chili oil

Sinds ik crispy chili oil bij de toko ontdekt heb, wilde ik het al zelf maken. Want jeetje wát is dit lekker zeg! En als je iets zelf maakt, is het eigenlijk altijd nóg lekkerder. En dat is ook hier het geval! Dus als je […]

Pecorino risotto met groene asperges

Pecorino risotto met groene asperges

Ik ben me meer aan het verdiepen in wijn-spijs combinaties. En daar was dit recept een mooi experiment van. Een vriendin van me koos de wijn, en ik bedacht het recept. En ze nam een pecorino wijn mee.. nog nooit van gehoord! Maar deze schijnt […]

Peren muffins met dulce de leche

Peren muffins met dulce de leche

Ik vind muffins maken altijd heel erg leuk omdat het je bijna geen tijd en moeite kost en ze zijn altijd lekker! Wat voor smaak je ook maakt 🙂 Deze keer ging ik voor gevulde peren muffins met dulce de leche. Want peer en dulce […]

Mijn 10 beste Koreaanse recepten

Mijn 10 beste Koreaanse recepten

De Koreaanse keuken is nog niet zo heel erg bekend in Nederland. En dat is zonde, want het is zó lekker! Gelukkig komen we hier en daar al wel eens de wat meer bekende bibimbap tegen op de kaart, dat is al een goed begin! […]

Shakshuka met chorizo in saffraansaus

Shakshuka met chorizo in saffraansaus

Je hebt vast wel eens van shakshuka gehoord. Een simpel eenpansgerecht met tomaat en eieren. Die basis gebruik ik voor deze Spaanse variant. Want veel meer dan een de tomaten en het ei heeft deze shakshuka niet met de originele gemeen! Ik ga namelijk voor […]

Frambozen scroppino

Frambozen scroppino

Vind jij scroppino ook zo’n lekker drankje? Een toetje vind ik het eigenlijk niet, maar voor tussendoor vind ik een scroppino heerlijk! Nou wilde ik deze keer eens wat anders doen, dus besloot ik een fruitige roze variant te maken! Met bosvruchten sorbetijs, rosé cava […]

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 71