Ik ben echt fan van de Turkse crispy chili oil van Trouble & Spice! En in deze Turkse kippenstoof maakt het het gerecht echt helemaal af! De kippenstoof zelf maak je met een milde kruidenmix van komijn, pul biber en sumac waardoor je een lichte spicy, frisse en nootachtig smaak krijgt aan je kippenstoof. Gaat […]
Nieuwste berichten
Pasta met octopus: Pasta aglio olio con pulpo
Elke zaterdag is er markt bij mij om de hoek en toch ga ik er veel te weinig naartoe. Vaak heb ik op zaterdag geen tijd om te koken vanwege andere plannen en ga ik dus ook niet naar de markt. Terwijl je op de markt zo’n lekkere dingen kunt kopen. Bijvoorbeeld verse octopus! Hoewel […]
Red Velvet Cheesecake met oreo
Ik heb een heerlijk basisrecept voor een gebakken New York cheesecake. Dat betekent at het experimenteren met verschillende varianten kan beginnen! En hoe kan het anders dan dat dit een red velvet cheesecake is geworden? :p Als ik ga variëren met basisrecepten, wil ik altijd minstens een red velvet, pandan en pistache variant maken. Dat […]
Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 41
Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren. Maandag: Risotto tagliata di manzo Voor de […]
Crispy rijst salade met Gyoza en Koreaanse kip
Ik maakte dit heerlijke recept voor een super leuke betaalde samenwerking met bibigo! En ik zag het idee voor een crispy rijst salade al een paar keer voorbij komen. Dus voor mij was één plus één dit heerlijke recept als uitkomst! Super smaakvol en lekker crunchy. Je eet de crispy rijst salade lauw(warm) met lekkere […]
10 Beste recepten van September
Elke maand zet ik de best bekeken nieuwe recepten van de afgelopen maand voor je op een rijtje! En deze keer is het tijd voor de beste recepten van September. En ik heb weer wat heerlijke recepten voor je gemaakt! Heerlijk gevarieerd en van verschillende delen in de wereld. Waar ga jij mee beginnen? 1. […]
Causa de pulpo
Ik at dit tijdens mijn vakantie op Curaçao en was eigenlijk meteen fan. We zaten in een Peruaans (Nikkei) restaurantje en alles was even lekker! Ik was vooral heel erg onder de indruk van de saus (super smaakvol!) en ik ben eigenlijk sowieso fan van alles met octopus, dus dat speelde ook wel een rol […]
Risotto tagliata di manzo
Ik vind het altijd leuk om allerlei varianten te maken op een recept. En risotto is een gerecht dat makkelijk veel verschillende soorten aanneemt. Dus besloot ik een leuke risotto variant te maken op tagliata di manzo. En die risotto pimpte ik natuurlijk ook wel een beetje op 🙂 De risotto breng je namelijk op […]
Olijfolie ijs met zeezout
Olijfolie ijs maken stond al lang op mijn lijstje. Dus toen ik een flesje heerlijke olijfolie opgestuurd kreeg van Vita Gusto, ging ik er mee aan de slag! In principe kun je dit ijs met elke soort olijfolie maken, maar zorg er wel voor dat je een goede kwaliteit kiest. De olijfolie moet zo ook […]
Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 39
Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren. Maandag: Pasta alla salsicce Voor de maandag […]
Spaans stoofvlees met chorizo (Estofado)
Ik ben gek op stoofvlees en blijf er graag eindeloos mee variëren. We eten namelijk over de hele wereld stoofvlees en overal wordt het anders gemaakt. En ik ontdek ze graag allemaal! Maar vandaag eerst het recept voor een heerlijk Spaans stoofpotje: Estofado de Carne. Supermals rundvlees met krokantgebakken chorizo en zachte wortel in een […]
Kip pesto broodjes uit de pan
Misschien klinkt het een beetje vreemd: maar ik maakte deze heerlijke panbroodjes dus voor Pasen :p En heel eerlijk, het maakt geen bal uit wanneer je deze broodjes eet, want ze zijn gewoon lekker 😉 Perfect voor bijvoorbeeld een uitgebreide lunch (of brunch), een high tea of je Paasbrunch dus! Als basis gebruik ik het […]