Eigenlijk wilde ik een soort Tokyo beef maken (zoals ik ‘m vaak bij de afhaal-wok eet), maar dit smaakte toch iets anders. Nog steeds wel lekker, maar niet wat ik er mee bedoelde, dus ik heb ‘m maar even anders genoemd :p Wel gewoon een heerlijk simpel wokje voor op een doordeweekse avond hoor! Alleen […]
Nieuwste berichten
Pasta met ribeye en een gebakken eitje
Ik had nog een paar kwarteleitjes over, dus daar wilde ik wat leuks mee doen. En ik weet eigenlijk niet meer hoe ik op deze combinatie ben gekomen, maar ik denk dat ik ergens steak en een gebakken eitje samen heb gezien. Doen ze dit niet in Spanje wel eens? En ik weet dat truffel […]
Monchou brownies met bastognekoeken
Ik vind brownies echt fantastisch! Je kunt er echt eindeloos mee variëren 🙂 Dus deze keer maakte ik brownies met vlaaikersen, een monchou topping en bastognekoekjes. Een soort monchoutaart in brownievorm 🙂 En dat is een heel erg lekkere combi, geloof mij! Een heerlijk gebakje voor bij de koffie of thee! En lekker makkelijk om […]
Lekker & Gevarieerd Weekmenu – Week 7
Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks in jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren. Maandag: Nasi goreng Easy Monday! We starten […]
Butter beef curry
Ik heb al een tijdje een heerlijk recept voor butter chicken op mijn website staan, maar dat moet toch ook lekker zijn met rundvlees in plaats van met kip? Dus besloot ik ook een heerlijke butter beef curry te maken, als variant op mijn butter chicken recept. En dat bleek een heel erg goede keuze! […]
No knead focaccia met blauwe kaas en druiven
Met dit super makkelijke recept kan écht iedereen focaccia maken! Je hoeft het deeg namelijk niet eens te kneden. Als je het deeg gewoon goed door elkaar spatelt en 4x de stretch & fold doet krijg je een mooi stevig en luchtig deeg dat uiteindelijk resulteert in een supermooie fluffy en vettige focaccia. Precies zoals […]
Pisto manchego met eieren
Ik had een Spaans wijn-avondje en er kwam een vegetarische vriendin eten, dus ik ging op zoek naar een lekker Spaans vega gerecht! En toen kwam ik hierbij uit. Zie het als een soort Spaanse ratatouille meets shakshuka. Ik denk dat het ook lekker is als je er wat chorizo doorheen bakt, maar mijn doel […]
10 Beste recepten van Januari
Elke maand zet ik de best bekeken nieuwe recepten van de afgelopen maand voor je op een rijtje! En deze keer is het tijd voor de beste recepten van Januari. En ik heb weer wat heerlijke recepten voor je gemaakt! Heerlijk gevarieerd en van verschillende delen in de wereld. Waar ga jij mee beginnen? 1. […]
Lekker & Gevarieerd Weekmenu – Week 6
Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks in jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren. Maandag: Pasta met kip en roomsaus Easy […]
Durban kipcurry
Ik organiseerde een Zuid-Afrikaans avondje, waarvoor ik onder andere bobotie meat pies maakte, maar ook deze durban kipcurry en een melktert. Een beetje veel omdat de bobotie taartjes eigenlijk ook al een prima hoofdgerecht waren. Maar wel een érg lekkere curry! Zuid-Afrika heeft ontzettend veel heerlijke invloeden van over de hele wereld. Daarom is de […]
Chorizo ‘nduja kroketjes met manchego
Ik maakte al een keer eerder chorizo bitterballen en dit is een leuke variant daarop. Iets pittiger en met verse chorizo worstjes (waar echt gehakt in zit) in plaats van gedroogde chorizo. En ik maakte er kroketjes van in plaats van bitterballen. En ze zijn lekker! Gewoon heerlijke pittige smaakvolle kroketjes. Perfect als borrelhapje, tapas […]
Cottage pie met gehakt en champignons
Cottage pie is een Engels gerecht dat oorspronkelijk bedoeld is om restjes te verwerken. Restjes vlees en restjes groenten die je verstopt onder een laagje aardappelpuree. Tegenwoordig wordt cottage pie echter gewoon gegeten als volledige maaltijd, niet per se gemaakt van restjes. Zo kun je het bijvoorbeeld in de meeste Engelse pubs bestellen. Misschien heb […]