Nieuwste berichten

Monchou brownies met bastognekoeken
Alle recepten, Amerika, Bakken, Brownies & Blondies, High tea, Traktatie, Zoete bakrecepten

Monchou brownies met bastognekoeken

Ik vind brownies echt fantastisch! Je kunt er echt eindeloos mee variëren 🙂 Dus deze keer maakte ik brownies met vlaaikersen, een monchou topping en bastognekoekjes. Een soort monchoutaart in brownievorm 🙂 En dat is een heel erg lekkere combi, geloof mij! Een heerlijk gebakje voor bij de koffie of thee! En lekker makkelijk om […]

Weekmenu Week 7
Weekmenu's

Lekker & Gevarieerd Weekmenu – Week 7

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks in jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren. Maandag: Nasi goreng Easy Monday! We starten […]

No knead overnight focaccia met blauwe kaas en rode druiven
Alle recepten

No knead focaccia met blauwe kaas en druiven

Met dit super makkelijke recept kan écht iedereen focaccia maken! Je hoeft het deeg namelijk niet eens te kneden. Als je het deeg gewoon goed door elkaar spatelt en 4x de stretch & fold doet krijg je een mooi stevig en luchtig deeg dat uiteindelijk resulteert in een supermooie fluffy en vettige focaccia. Precies zoals […]

Beste recepten van Januari 2025
Alle recepten, Beste Recepten

10 Beste recepten van Januari

Elke maand zet ik de best bekeken nieuwe recepten van de afgelopen maand voor je op een rijtje! En deze keer is het tijd voor de beste recepten van Januari. En ik heb weer wat heerlijke recepten voor je gemaakt! Heerlijk gevarieerd en van verschillende delen in de wereld. Waar ga jij mee beginnen? 1. […]

Weekmenu Week 6
Weekmenu's

Lekker & Gevarieerd Weekmenu – Week 6

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks in jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren. Maandag: Pasta met kip en roomsaus Easy […]

Durban kipcurry uit Zuid-Afrika
Alle recepten, Hoofdgerechten, Kip, Stoofpotjes, Zuid Afrika

Durban kipcurry

Ik organiseerde een Zuid-Afrikaans avondje, waarvoor ik onder andere bobotie meat pies maakte, maar ook deze durban kipcurry en een melktert. Een beetje veel omdat de bobotie taartjes eigenlijk ook al een prima hoofdgerecht waren. Maar wel een érg lekkere curry! Zuid-Afrika heeft ontzettend veel heerlijke invloeden van over de hele wereld. Daarom is de […]

Chorizo 'nduja kroketjes met manchego
Alle recepten, Bitterballen Recepten, Hapjes, Homemade fastfood, Spanje, Tapas

Chorizo ‘nduja kroketjes met manchego

Ik maakte al een keer eerder chorizo bitterballen en dit is een leuke variant daarop. Iets pittiger en met verse chorizo worstjes (waar echt gehakt in zit) in plaats van gedroogde chorizo. En ik maakte er kroketjes van in plaats van bitterballen. En ze zijn lekker! Gewoon heerlijke pittige smaakvolle kroketjes. Perfect als borrelhapje, tapas […]

Cottage pie met gehakt en champignons
Alle recepten, Engeland, Herfst, Hoofdgerechten, Ovengerechten

Cottage pie met gehakt en champignons

Cottage pie is een Engels gerecht dat oorspronkelijk bedoeld is om restjes te verwerken. Restjes vlees en restjes groenten die je verstopt onder een laagje aardappelpuree. Tegenwoordig wordt cottage pie echter gewoon gegeten als volledige maaltijd, niet per se gemaakt van restjes. Zo kun je het bijvoorbeeld in de meeste Engelse pubs bestellen. Misschien heb […]