Alle recepten

Sushi bake met zalm en garnalen

Sushi bake met zalm en garnalen

Ik had hier eigenlijk nog nooit van gehoord.. Totdat een oud collega vroeg of ik al ooit een sushi tray bake had gemaakt, nou nee dus. Maar toen ik ging Googelen wat het dan precies was, wilde ik het meteen maken! Want dat ziet er […]

Noodles met char siu en hoisin saus

Noodles met char siu en hoisin saus

Ik heb weer een heerlijk makkelijk receptje voor de easy monday! Bij de toko waar ik vaak boodschappen doe, hebben ze heerlijk char sieu vlees in de diepvries. Heerlijk gemarineerde en geroosterd. Dus perfect om in een gerecht te verwerken! Vroeger deed ik dit heel […]

Red velvet madeleines met witte chocolade

Red velvet madeleines met witte chocolade

Sinds ik een keer madeleines heb gemaakt, heb ik ontdekt hoe makkelijk deze te maken zijn en hoe lekker ze eigenlijk zijn! De vorige keer maakte ik pandan madeleiners, dus deze keer ging ik voor red velvet madeleines 🙂 Deze leuke kleine koek-cakejes (wat zijn […]

Portugese kip in witte portsaus met cherrytomaatjes

Portugese kip in witte portsaus met cherrytomaatjes

Dit is eigenlijk best een Zomers gerecht voor deze tijd van het jaar, omdat het vrij fris en zoet is! Maar eigenlijk kan lekker eten altijd toch? En lekker is het sowieso! Dit recept is geboren uit een leuk wijnexperiment met Michelle van Mies’ Winejournal. […]

De 10 beste recepten van januari

De 10 beste recepten van januari

Elke maand en periode in het jaar vraagt weer om andere recepten en andere ingrediënten. Daarom zet ik de 10 best bekeken recepten van de afgelopen maand op een rijtje voor je. Wie weet kun je er wat lekkere inspiratie uit halen! 🙂 1. Spaghetti […]

Marokkaanse kip met abrikozen en parelcouscous

Marokkaanse kip met abrikozen en parelcouscous

De Marokkaanse keuken heeft zoveel mooie smaakcombinaties te bieden. In dit gerecht combineerde ik de klassieke combinatie van kip met citroen en olijven en fruit dat in de Marokkaanse keuken veel gebruikt wordt, zoals gedroogde abrikozen en granaatappel. De citroen en de granaatappel houden het […]

Kersencake

Kersencake

Een kersencake klinkt misschien niet zo heel erg boeiend, maar deze kersen cake was echt súper lekker! Hij wordt namelijk ontzettend smeuïg door de vlaaikersen, zurig door de gevriesdroogde kersen en heerlijk zoet en gekaramelliseerd door de gecondenseerde melk. De perfecte combinatie dus voor een […]

Surinaamse nasi

Surinaamse nasi

Ik zal maar weer beginnen met de melding dat dit geen authentiek Surinaams recept is, ik ben namelijk geen Surinaamse. Dit is mijn take op Surinaamse nasi en ik vind ‘m heerlijk! Dus als je op zoek bent naar een lekker recept, zou ik het […]

Pasta met burratasaus, pesto en pistache

Pasta met burratasaus, pesto en pistache

Dit is echt nu al één van mijn favoriete pastarecepten! Dit is namelijk écht lekker. De saus is zó op smaak door de burrata, parmezaanse kaas, pesto en pistachepasta. Die smaken gaan echt fantastisch goed samen, waardoor je een super smaakvolle saus krijgt! Ik kocht […]

Pandan millionaire’s shortbread

Pandan millionaire’s shortbread

Ik heb dit recept (voor de niet-pandan versie dan) ooit van een schoolvriendinnetje gekregen vertaald uit het Frans. Hier en daar wat aangepast naar de juiste hoeveelheden en verhoudingen en er deze keer dus een heerlijke pandan versie van gemaakt! In de meeste recepten voor […]

Cottage pie met kip en bier

Cottage pie met kip en bier

Ik vind cottage pie echt een heerlijk comfortfood gerecht. Heerlijk smaakvol en écht winters. Zoiets dat je wil eten als je lekker warm binnen zit en het buiten regent of sneeuwt. En deze variant eet je het beste met een lekker flesje koud bier erbij. […]

Bruschetta met tomaatjes en lardo

Bruschetta met tomaatjes en lardo

Ik kocht laatst ergens een stukje lardo, dus daar wilde ik natuurlijk snel een receptje mee maken 🙂 Nou had ik me natuurlijk een beetje ingelezen over hoe je lardo het beste kunt gebruiken. En door het op iets warms te laten smelten, bereik je […]

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 81