Als onderdeel van een Zuid-Afrikaans avondje, maakte ik deze heerlijke melktert! De Zuid-Afrikaanse taal is heel erg leuk en herkenbaar voor ons, want deze melktert is letterlijk een taart (of tert zoals ze het daar noemen) van melk. Logisch, toch? En eigenlijk is het best een makkelijk gerecht. Zeker als je enkel naar de vulling […]
Nieuwste berichten
Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 21
Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren. Maandag: Pasta pesto met mortadella en burrata […]
Rundvlees tajine met zoete aardappel
Je mag mij wakker maken voor een goede tajine hoor! Ik vind die smaken altijd fantastisch en dan dat heerlijke zachte malse gestoofde vlees. Heerlijk! Ik eet het liefst tajine van rundvlees of lam, omdat dat vlees zo mooi uit elkaar valt als je het goed gestoofd hebt. Daarom maakte ik weer een keer een […]
Tortilla met tonijn, olijven en feta
Ik heb eigenlijk al een heel goed recept voor een Spaanse tortilla, met chorizo. Maar ik wilde toch eens een keer wat andere smaken proberen. Tortilla leent zich daar namelijk perfect voor. Dit recept is dus voor mijn eerste experiment met de basistortilla. Eentje met tonijn, ansjovis, feta en zwarte olijven. Een combinatie van ingrediënten […]
Turkse crispy chili oil
Ik heb het helemaal bedacht hoor, geïnspireerd door Trouble & Spice wil ik graag crispy chili oils maken van alle uithoeken in de wereld! Ik heb al ooit de ‘gewone’ crispy chili oil gemaakt en nu dan een Turkse chili oil. Ik vind die van Trouble & Spice ook heerlijk, maar ik vind ze persoonlijk […]
Pasta met chorizo en gamba’s
Ik vind de combinatie van gamba’s en chorizo echt top! De gamba’s zijn namelijk heerlijk zacht en zoet en de uitgebakken chorizo is heerlijk zout en krokant. Je kunt dus al best wat recepten op EvieKookt vinden met een combi van chorizo en gamba’s, en vanaf vandaag nog eentje extra! Deze keer maakte ik er […]
Witte chocoladekoekjes met meringue
Vrienden vroegen me of ik wat leuks wilde bakken voor hun bruiloft, dus toen ben ik natuurlijk gaan oefenen. Want ik kan wel lekker bakken, maar mijn baksels zijn in mijn ogen toch niet mooi genoeg om op een bruidstafel te zetten. Dus ik ging kijken hoe ik mijn koekjes (zijn toch wel m’n signature […]
Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 20
Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren. Maandag: Koreaanse carbonara noodles Voor de maandag […]
Hongaarse paddenstoelen goulash
Ik wilde al een tijdje een Hongaarse stoofpot maken, maar dan met paddenstoelen en zonder vlees. Uiteindelijk werd dat een soort vegetarische goulash met lekker veel champignons. Ik probeerde het ook met oesterzwammen, maar die vielen teveel uit elkaar. Je zou evt. nog konings-oesterzwammen of portobello toe kunnen voegen als je toch een gemengde paddenstoelenmix […]
Pesto broodjes
Ik had nooit gedacht dat ik ooit brood zou kunne bakken. En al helemaal niet van deze heerlijke fluffy pestobroodjes. Eigenlijk zijn het mini pesto focaccia’s, maar pesto broodjes klinkt net zo goed! Omdat je al best lang bezig bent met het maken van het deeg, en vooral het wachten op het rijzen, had ik […]
Risotto met rode pesto en ribeye steak
Heb je wel eens bier gebruikt in een risotto? Dat is echt minstens zo lekker als wijn namelijk! Bier geeft je risotto een heerlijke diepe smaak. Die in dit geval helemaal perfect past bij de rokerige amandelen en de malse ribeye steak. Echt een lekker stevig gerecht! Ik weet dat sommige mensen risotto heel moeilijk […]
Spaghetti met asperges en gerookte zalm
Elk jaar realiseer ik het me opnieuw.. Ik eet niet vaak genoeg witte asperges! Ze zijn namelijk zó lekker, zeker als ze vers zijn. Dus toen ik een doosje heerlijke witte asperges kreeg, ging ik er natuurlijk direct mee aan de slag! Ik maakte daar onder andere deze heerlijke spaghetti van. Gebaseerd op de pasta […]