Japanse kipburgertjes met shiitake

Japanse kipburgertjes met shiitake

Ik maakte deze Japanse kipburgertjes als onderdeel van een Japanse avond met allemaal lekkere kleine hapjes. Daarom maakte ik kleine burgers. Wil je grotere burgers maken, be my guest! Dan maak je 4 hamburgers met dit recept. En koop dan ook gewoon normale hamburgerbroodjes i.p.v. kleintjes 🙂

Je stopt extra veel smaak in deze hamburgertjes door de saus die je inkookt en de shiitake. Daardoor wordt het echt een heerlijk umamibommetje en karamelliseren de hamburgertjes zelfs een beetje als je ze bakt. Heerlijk!

Benieuwd naar wat andere lekkere Japanse hapjes om hierbij te serveren? Bekijk dan al mijn Japanse recepten en maak er een leuke avond van!

Smakelijk 🙂

Japanse kipburgertjes met shiitake en wakame
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Japanse kipburgertjes

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 8 hamburgertjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 8 mini hamburgerbroodjes

japanse saus

  • 50 ml mirin
  • 50 ml sojasaus
  • 2 el suiker
  • 2 el sake

Japanse kipburgertjes

  • 400 gram kipgehakt (van kippendijen)
  • 250 gram shiitake
  • 2 kleine sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el panko
  • zout en peper

Toppings

  • sesamolie
  • 100 gram wakame
  • kewpie mayonaise

Instructies

  • Meng de mirin, sojasaus, suiker en sake in een steelpannetje en kook in tot maximaal 2 el en laat afkoelen tot kamertemperatuur

Japanse kipburgertjes

  • Doe het kipgehakt in een grote mengkom.
  • Snijd 4 grote shiitake in heel kleine stukjes en doe dit bij het kipgehakt, houd de rest achter voor de topping.
  • Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper beiden heel fijn. Doe dit ook door het gehakt.
  • Doe er de panko bij en de ingekookte saus. Kneed alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak een klein stukjes van het gehakt om te proeven of het goed op smaak is. Voeg anders nog wat peper en zout toe.
  • Vorm 8 kleine hamburgers van het gehakt en leg op een bord. Dek af en bewaar in de koelkast.

Toppings

  • Snijd de rest van de shiitake in reepjes en bak in een scheutje sesamolie met wat peper en zout mooi gaar.

Hamburgers samenstellen

  • bak de kipburgertjes aan beide kanten mooi gaar in een scheutje sesamolie. Gaar de burgers ook nog even met het deksel op de pan zodat ze door en door gaar zijn.
  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en bestrijk de onderkant met wat kewpie mayonaise.
  • Leg hier een deel van de gebakken shiitake op, gevolgd door een hamburgertje en wat wakame. Steek er evt. een prikker in om alles goed bij elkaar te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.