Vegetarische pokébowl met shiitake

Vegetarische pokébowl met shiitake

Ik vind pokébowls altijd heel erg fijn om te maken en om te eten. Zeker in de zomer! Want ondanks dat je wel gewoon een goed vullende maaltijd binnenkrijgt, voelt het wel als een lekker lichte maaltijd 🙂 Perfect dus!

Deze keer ging ik voor een vegetarische variant, want ondanks dat ik ze met zalm of gefrituurde kip héél erg lekker vind, eet ik ook graag regelmatig vegetarisch. Daarom maakte ik deze keer een vegetarische pokébowl met lekkere vlezige shiitake en geroosterde sojaboontjes die het geheel een heerlijke crunch geven. Echt een goede combinatie!

De geroosterde sojaboontjes kocht ik bij KoRo en die zijn niet alleen lekker in deze pokébowl, maar ook als snack tussendoor. Doordat ze geroosterd zijn, krijgen ze namelijk een heerlijke aardse smaak. Écht lekker! Met kortingscode EVIEKOOKT5 krijg je korting op je bestelling bij KoRo, wie weet heb je er wat aan 🙂

Smakelijk!

Vegetarische pokébowl met shiitake en geroosterde edamame
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Vegetarische pokébowl met shiitake

Voorbereiding 20 min
Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 40 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 250 gram sushirijst
  • 200 gram shiitake
  • 1 tl sesamolie
  • sesamzaadjes
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 2 avocado's
  • 200 gram sojaboontjes
  • 125 gram wakame
  • 200 gram radijsjes
  • geroosterde sojaboontjes

Instructies

  • Bereid de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking en laat langzaam afkoelen tot lauwwarm
  • Snijd de shiitake in plakjes. Verwarm de sesamolie in een koekenpan en bak hier de shiitake in. Blus af met de sojasaus en bestrooi met wat sesamzaadjes. Roer goed door elkaar en zet opzij.
  • Maak de avocado's schoon en snijd in plakjes. Maak ook de radijsjes schoon en snijd ook in plakjes.
  • Verdeel de sushirijst over 4 kommen. Leg de shiitake in het midden en verdeel hieromheen de plakjes avocado, plakjes radijs, sojaboontjes en de wakame.
  • Maak een klein kuiltje in het midden van de shiitake en leg hier wat geroosterde sojaboontjes in.
  • Bestrooi met wat sesamzaadjes en serveer evt. met extra sojasaus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling