Ik vind bbq’en hartstikke leuk, maar vaak ik het mezelf makkelijk en koop ik veel kant-en-klaar in.. Ondanks dat zelfgemaakt véél lekkerder is natuurlijk! Gelukkig heb ik een paar makkelijke bbq recepten die niet zoveel tijd en moeite kosten en daar kan ik deze aan toevoegen!
Ja, je moet ze een dagje vantevoren marineren, maar wat is daar nou veel werk aan? Op de dag van de bbq rijg je de kip even aan de spiesen en je bent klaar voor je barbecue! Even rondom mooi bruin grillen en ze zijn klaar 🙂 En veel lekkerder dan de spiesjes die je in de winkel of bij de slager koopt, geloof mij maar 😉 Ik heb ze allemaal al geprobeerd..
Deze Spaanse kipspiesjes zijn gebaseerd op mijn Spaanse kipkluifjes (ook héél erg lekker). Maar nu dus een lekker makkelijk gerechtje voor op de bbq!
Geniet ervan 🙂
Spaanse kipspiesjes van de barbecue
Extra benodigdheden
- metalen spiesen
Ingrediënten
- 800 gram kippendijen
- 5 teentjes knoflook
- scheut olijfolie
- peper en zout
- paar druppels tabasco (naar smaak)
- 1 el citroensap
- 2 el gerookt paprikapoeder
- scheut witte wijn
- klein bosje verse peterselie
Instructies
- Maak de knoflook schoon en pers deze uit. Hak de verse peterselie fijn. Zet beiden opzij voor de marinade.
- Snijd de kippendijen in hapklare blokjes (groot genoeg voor aan een spies) en meng dit goed met alle overige ingrediënten voor de marinade (ook de knoflook en peterselie).
- Zet afgedekt minstens een nacht in de koelkast om alle smaken goed in te laten trekken.
- Steek de barbecue aan en rijg de kipstukjes aan metal spiesen. Grill de spiesjes op de barbecue goed rondom gaar en mooi bruin.
- Serveer evt. met wat aioli.