Pandan cookie pie met witte chocolade

Pandan cookie pie met witte chocolade

Ik ben fan van de cookie pie! Een paar weken terug maakte ik er voor het eerst eentje, maar ik kan er geen genoeg van krijgen.. Je maakt namelijk een taart van koekjesdeeg en vult deze met allemaal verschillende heerlijkheden. Niet alleen kun je daar eindeloos mee variëren, maar het is natuurlijk ook gewoon goddelijk lekker!

En deze pandan cookie pie is al door verschillende proevers als beste EvieKookt baksel ooit bestempeld, dus dan moet het wel goed zijn toch?!

Je vult de cookiepie met witte chocolade, witte chocoladepasta, witte oreo koekjes, wite twixen en witte kinderbueno repen.. I mean, what’s not to love? Al deze heerlijkheden bij elkaar kan niet anders dan lekker zijn! En machtig, snijd dus vooral een klein puntje voor jezelf af en deel de rest uit, of vries de puntjes apart in! Zo kun je nog wékenlang genieten van je cookiepie!

Geniet ervan 🙂

Pandan cookie pie met witte chocolade, witte oreo, witte twix en witte kinderbueno
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Pandan cookie pie met witte chocolade

Voorbereiding 30 min
Bereiding 25 min
Opstijven:4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 55 min
Porties: 12 cookie slices
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ronde bakvorm van 23 cm doorsnede

Ingrediënten

Koekjesdeeg

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 2 el pandanpasta
  • 450 gram tarwebloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 200 gram witte chocolade

Vulling

  • 1,5 pot witte chocoladepasta
  • 1,5 pak witte oreo koekjes
  • 200 gram witte chocolade (reep)
  • 1 multipack witte kinderbueno
  • 1 multipack witte twix

Instructies

Koekjesdeeg

  • Snijd de zachte roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Voeg dan ook de pandanpasta toe.
  • Mix er dan de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.
  • Hak de witte chocolade heel erg klein en roer dit door het deeg heen. Dek het deeg af en zet het in de koelkast voor tenminste 1 uur.

Cookie pie maken

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een ronde bakvorm klaar, vet deze in en bedek de bodem en de zijkanten met bakpapier.
  • Bebloem je aanrechtblad en rol de ongeveer een derde van het deeg uit tot een ronde deegplak voor op de bodem van de bakvorm. Je kunt deze uit het deeg snijden met de bakvorm. Bedek hiermee de bodem van de bakvorm.
  • Rol de rest van het deeg uit in 3 tot 4 losse halve cirkels. Plak deze tegen de zijkanten van de bakvorm zodat de zijkanten helemaal goed bedekt zijn en er nog voldoende deeg over de rand hangt om de bovenkant straks ook te bedekken.
  • Druk alle naadjes tussen de bodem en de zijkanten (en de zijkanten onderling) dicht met je vingers.
  • Breek de overige 200 gram witte chocolade in stukjes en verdeel deze over de bodem van de cookie pie.
  • Schep hier de helft van de witte chocoladepasta bovenop. Druk daar één laag van de witte oreo koekjes in.
  • Schep hier de rest van de witte chocoladepasta bovenop. Leg daar in een cirkel om en om de witte twix en witte bueno bovenop en druk goed aan.
  • Vouw dan het deeg dicht en zorg dat de cookie pie volledig afgedicht is. Maak naadjes zo goed mogelijk met je vingers dicht.
  • Bak de cookie pie in 20 tot 25 minuten lichtbruin in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek de cookie pie af en laat verder afkoelen in de koelkast. Ten minste 4 uur, maar het liefst een hele nacht.
  • Haal de cookie pie uit de koelkast en snijd in (taart)punten!

Notities

Je kunt de cookie pie het beste in zijn geheel bewaren en pas een puntje afsnijden als je deze wil eten. Of snijd in puntjes en vries deze apart in. Zo heb je wekenlang plezier van je cookie pie! Even laten ontdooien en je kunt weer genieten 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling