Macademia cookie pie met kinderbueno

Macademia cookie pie met bueno

Ik heb het idee van een cookie pie zeker niet zelf verzonnen, maar wat een goed idee om na te maken! Het idee komt van CleverCookie die deze heerlijke cookie pie taartpunten in de UK verkoopt. En zeg nou zelf, dit ziet er toch fantastisch uit! Dus probeerde ik het ook een keer 🙂

En ik ben nu al fan! Dit is niet alleen superleuk om te zien, maar ook écht heel erg lekker! Wel een suikerbommetje.. gezond is het ook zeker niet, maarja who cares?

Dit was mijn eerste experiment met deze heerlijke cookie pie, en wordt ook zeker niet mijn laatste! Ik wil binnenkort ook heel graag een pandan variant maken en een red velvet variant! En waarschijnlijk nog veel meer.. want net zoals met mijn koekjes, kun je ook hiermee alle kanten op!

Ps. De macademia pasta komt van KoRo, wil je deze ook shoppen? Gebruik dan kortingscode EVIEKOOKT5 voor korting op je bestelling 🙂

Smakelijk!

Macademia cookie pie met kinderbueno
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Macademia cookie pie met bueno

Voorbereiding 45 minuten
Bereiding 25 minuten
Opstijven6 uur
Totale bereidingstijd: 7 uur 10 minuten
Porties: 12 cookie pie slices
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ronde bakvorm 23 cm doorsnede

Ingrediënten

Koekjesdeeg

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 450 gram tarwebloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 150 gram witte chocolade

Vulling

  • 200 gram witte chocolade
  • 250 gram macademiapasta
  • 200 gram gezouten macademianootjes
  • 200 gram witte chocolade in stukjes
  • 8 kinderbueno's

Instructies

Deeg

  • Snijd de zachte roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Voeg dan ook het vanille extract toe.
  • Mix er dan de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.
  • Hak de witte chocolade heel erg klein en roer dit door het deeg heen. Dek het deeg af en zet het in de koelkast voor tenminste 1 uur.

Vulling

  • Smelt 200 gram van de witte chocolade. Verwarm de macademiapasta ook even mee totdat je een mooi egaal mengsel hebt.
  • Hak de macademia nootjes grof en roer deze door de vulling heen.
  • Doe de vulling over in een afgesloten schaal en zet in de koelkast om wat af te koelen en dikker te laten worden.

Cookie pie maken

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een ronde bakvorm klaar, vet deze in en bedek de bodem en de zijkanten met bakpapier.
  • Bebloem je aanrechtblad en rol de ongeveer een derde van het deeg uit tot een ronde deegplak voor op de bodem van de bakvorm. Je kunt deze uit het deeg snijden met de bakvorm. Bedek hiermee de bodem van de bakvorm.
  • Rol de rest van het deeg uit in 4 losse halve cirkels. Plak deze tegen de zijkanten van de bakvorm zodat de zijkanten helemaal goed bedekt zijn en er nog voldoende deeg over de rand hangt om de bovenkant straks ook te bedekken.
  • Druk alle naadjes tussen de bodem en de zijkanten (en de zijkanten onderling) dicht met je vingers.
  • Breek de overige 200 gram witte chocolade in stukjes en verdeel deze over de bodem van de cookie pie.
  • Doe hier vervolgens de afgekoelde vulling bovenop. Breek dan de bueno's in stukjes en druk deze in de vulling als bovenste laag.
  • Vouw dan het deeg dicht en zorg dat de cookie pie volledig afgedicht is. Maak naadjes zo goed mogelijk met je vingers dicht.
  • Bak de cookie pie in 20 tot 25 minuten lichtbruin in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek de cookie pie af en laat verder afkoelen in de koelkast. Ten minste 6 uur, maar het liefst een hele nacht.
  • Haal de cookie pie uit de koelkast en snijd in (taart)punten!

Notities

Je kunt de cookie pie het beste in zijn geheel bewaren en pas een puntje afsnijden als je deze wil eten. Of snijd in puntjes en vries deze apart in. Zo heb je wekenlang plezier van je cookie pie! Even laten ontdooien en je kunt weer genieten 🙂
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.