Pandan taart met hazelnootvulling en bueno

Pandan taart met hazelnootvulling en bueno

Ik vind stapeltaarten heel erg leuk en mooi, maar vind het af en toe nog spannend om ze zelf te maken. Deze keer besloot ik er toch weer voor te gaan! Eigenlijk wilde ik een 3-lagen taart maken, maar uiteindelijk werden het er toch weer twee, ook lekker hoor, maar wat minder indrukwekkend :p

En natuurlijk een keer in pandan variant! Want alles wat ik bak, moet ook een keer in pandan variant gemaakt worden :p Ik besloot dit pandantaartje te vullen met een zelfgemaakte hazelnootvulling die een beetje doet denken aan de vulling van een kinderbueno. Past dus heerlijk bij elkaar!

Wil je de taart bewaren, doe dat dan het liefst buiten de koelkast, in de koelkast kan deze namelijk wat droog worden. Let er wel op dat je de taart maar 2 tot 3 dagen buiten de koelkast kunt bewaren. Wil je de taart toch langer bewaren, bewaar ‘m dan wel in de koelkast in een luchtdichte taartdoos.

Pandan taart met hazelnootvulling en witte bueno
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pandan taart met hazelnootvulling en bueno

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 1 taart
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • taartvorm van 20 cm

Ingrediënten

Beslag

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 400 gram witte basterdsuiker
  • 130 ml zonnebloemolie
  • 5 eieren
  • 400 ml karnemelk
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el pandanpasta
  • mespunt zout
  • 530 gram tarwebloem
  • 1,5 el baksoda
  • 1 el bakpoeder

Vulling

  • 200 gram hazelnoten
  • zonnebloemolie of melk  optioneel
  • 50 gram kristalsuiker
  • 3 el poedersuiker
  • 50 gram witte chocolade
  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur

Topping

  • witte bueno

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Beslag

  • Klop de boter met de suiker tot een mooi romig mengsel. Dit kan wel zo'n 5 minuutjes duren. Mix er vervolgens ook de zonnebloemolie doorheen
  • Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als de vorige volledig opgenomen is in het beslag.
  • Mix er dan de karnemelk, het vanille extract en de pandanpasta doorheen. Mix totdat je een mooi egaal groen beslag hebt.
  • Mix dan de bloem, baksoda, bakpoeder en het mespunt zout door het beslag totdat je een mooi smeuïg taartbeslag hebt.
  • Vet de taartvorm in en bekleed (evt.) met bakpapier. Stort het beslag erin en strijk glad. Bak in ongeveer 1 uur gaar of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Laat volledig afkoelen.

Hazelnootvulling

  • Maak ondertussen de vulling. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine met de kristalsuiker. Voeg evt. een scheutje zonnebloemolie of melk toe als het te dik blijft.
  • Mix er vervolgens de poedersuiker doorheen. Smelt de witte chocolade in de magnetron of au bain marie op het fornuis. Mix dit vervolgens ook door de hazelnootpasta. Dek af en bewaar in de koelkast.
  • Mix de boter mooi luchtig met de mixer. Spatel hier vervolgens de hazelnootpasta doorheen tot een mooie luchtige vulling.

Taart vullen

  • Snijd de taart horizontaal doormidden zodat je deze kunt vullen. Verdeel de helft van de vulling over de onderste taarthelft. Leg hier de bovenste taarthelft bovenop.
  • Bestrijk de bovenkant van de taart met de rest van de hazelnootvulling. Versier met de bueno!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.